tobbet-twittel-aki-twitter-cover

Trükkösen, de végre nőhet a karakterszám Twitteren

#HÍREK
2016. 05. 25.

Márciusban, amikor – épp az Apple keynote-tal egybecsúszva – tízéves lett a Twitter, sokan várták, hogy esetleg végre (?) emelkedni fog a maximálisan engedélyezett 140-es karakterszám. Végül az újítás elmaradt, azonban most már hivatalosan is megerősítették, hogy az elkövetkezendő hónapokban kivesznek pár elemet, melyeket eddig karakternek számolt a rendszer, így végül is indirekt módon, de emelkedni fog a megengedett karakterszám.

Magyarázatukban azzal indokolták a bővítést, hogy ma már jóval több mindent fejezünk Twitteren, mint régen. A 140 karakteres szöveges üzenetek mellett megjelentek a fényképek, a videók, gifek, hashtagek, szavazások vagy Periscope-pal történő élő közvetítések. Így bár most is egy csomó mindent tuduk csinálni, Jack Dorsey és csapata azt szeretné, ha még többre lennénk képesek. Mondjuk biztos sokan már tavaly és több mindenre képesek lettek volna, de hát ezeknek a komoly fejlesztéseknek be kellett érniük. Dobpergés: ezek az elemek ezentúl nem számítanak bele a 140-es karakterlimitbe.

Válaszok: ha válaszolsz egy tweetre, akkor a @név nem csökkenti a felhasználható karakterszámot, így gördülékenyebben tudsz társalogni bárkivel, teret nyerhet a tényleges mondanivaló az állandó megjelölgetések mellett.

Csatolt médiumok: fotók, gifek, videók, szavazások, tweet-idézetek, már ti sem veszitek el a helyet a szavak elől!

Retweet és önidézet: elérhetővé teszik a retweet gombot a saját tweetjeidre is, így nyugodtan idézheted saját magad egy beszélgetés során, kiegészítve új gondolatokkal.

Viszlát @: ezek a változtatások elősegítik, hogy egyszerűbben kezeljék a felhasználó névvel kezdődő tweeteket. Ezentúl a felhasználó névvel kezdődő tweeteket is megkapja az összes követőd. Ha te akarsz válaszolni valakinek a személyes tweetjére, akkor beállíthatod, hogy retweeteled, ezáltal szélesebb közönség értesülhet a beszélgetésről.

twitter-fiokak2

Figyelem, a tervezett újításokat nem azonnal vezetik be, ezért lehet el fog még telni pár hónap, mire mindenkinél megjelennek. A közlemény zárásaként elmondják, hogy továbbra is látnak még helyet a fejlődésre, de ezzel párhuzamosan meg akarják őrizni a tömörséget és sebességet, ami a Twittert a legjobb élő kommentelési, párbeszéd- és vitafórummá avatja.

Forrás: 9to5Mac