WTC

Új Apple Store nyílik New Yorkban

#HÍREK
2014. 05. 07.

Már tavaly ősszel érkeztek arról hírek, hogy az Apple az új World Trade Center aljában található bevásárlóközpontban új Apple Store üzletet nyitna. A mostani jelentések szerint pedig már alá is írták a bérleti szerződést a bérbeadóval. Az üzlet megnyitása várhatóan egybeesik a központ 2015-ös nyitóünnepségével.

Állítólag nem volt egyszerű a döntés, mert az Apple nem igazán volt elégedett az épület kialakításával, a Santiago Calatrava által tervezett épület érdekes, bordákra hasonlító megoldása zavarta őket. Az üzletek előtt kb. 3 méterrel lévő oszlopok egyébként más bérlők tetszését sem nyerték el teljesen, állítólag zavarják a „belátást” a boltokba, és nehézkessé teszik a logók és feliratok megjelenítését is. Az Apple még egy tervmódosítást is benyújtott az ügyben, amit végül nem fogadott el a kivitelező.

Kép forrása: Westfield
Kép forrása: Westfield

Egyébként az Apple-t ismerve ez nem túl meglepő, hiszen a legtöbb Apple Store kialakítása elég minimalista, ahol a hatalmas átlátszó üvegfelületek dominálnak, gondoljunk csak a szintén New Yorkban található ikonikus kockára az Ötödik sugárúton. Az ellenpéldáért sem kell azonban messzire mennünk: a Grand Central pályaudvaron található Apple Store például egészen észrevétlenül belesimul a környezetébe.

Apple Store-ok New Yorkban: az Ötödik sugárúton és a Grand Central pályaudvaron. Képek forrása: Apple.
Apple Store-ok New Yorkban: az Ötödik sugárúton és a Grand Central pályaudvaron. Képek forrása: Apple.

Ennek ellenére úgy tűnik most megbékéltek a helyzettel, és jövőre több más nagy márka mellett – többek között Lego, Disney, Victoria’s Secret, Hugo Boss, Michael Kors, Montblanc és Breitling is nyit itt boltot – egy új Apple Store-ban is vásárolhatunk a One World Trade Center lábánál.

Kép forrása: 9to5Mac
Kép forrása: 9to5Mac

Forrás: 9to5Mac, borítókép: WTC.

  • http://www.imagazin.hu/ Andras Horvath

    Úgy érzem hamarosan újra ki kell látogassak New Yorkba… :)