oculus

Új Apple Store nyílt a World Trade Center mellett

#HÍREK
2016. 08. 17.
15 évvel a WTC tornyok leomlása után, az új WTC felhőkarcoló mellett, elkészült New Yorkban az Oculus névre hallgató épület, ahol újranyitott a bevásárlóközpont, melyben helyet kapott egy Apple Store is.

Nagyjából két éve röppent fel a hír, hogy az Apple egy új üzletet szeretne nyitni New Yorkban, mégpedig a World Trade Center tornya melletti csodálatos épületben, melyet Santiago Calatrava tervezett. Az Oculus nem messze áll a 2001-ben lerombolt elődjétől és közlekedési csomópontként illetve bevásárlóközpontként funkcionál. A 3,9 milliárd dolláros épületet sokan kritizálták, de végül megépült, és véleményünk szerint csodálatos lett.

Az Apple nem igazán volt elégedett az épület kialakításával, a Santiago Calatrava által tervezett épület érdekes, bordákra hasonlító megoldása zavarta őket. Végül aztán ahogy a fotókon és a videón is látható, az Apple tovább vitte az üzlet belsejébe ezeket a bordákat, ezzel egészen egyedi lett az új két szintes Apple Store kialakítása, mely tegnap délben meg is nyílt a látogatók előtt.

Az Apple-nek ez lett a hetedik boltja New Yorkban a Fifth Avenue kocka, a Grand Central, a SoHo, az Upper West Side, Upper East Side, és a Meatpacking District mellett. Az új üzlet természetesen már az új store dizájnt követi, és 270 alkalmazottja van.

Megtisztelve érezzük magunkat, hogy itt lehetünk és támogathatjuk a World Trade Center újjászületését. Alig várjuk, hogy kiszolgálhassuk a látogatóinkat, akik itt élnek és dolgoznak ebben a figyelemreméltó közösségben.

A fentieket Angela Ahrendts mondta el, ő az aki a az utcai és online boltokért felelős alelnöki posztot tölti be, róla többször is írtunk már az iMagazin hasábjain.

Íme néhány fotó és videó a tegnapi megnyitóról.

apple_wtc-02 apple_wtc-03 apple_wtc-04 wtc-oculus-apple-opening-42 wtc1