Steve Jobs

Új előzetes érkezett a Steve Jobs-filmhez

#HÍREK
2015. 08. 07.
Utoljára július elején írtunk a Danny Boyle rendezésében készülő, Steve Jobs című filmről, melynek forgatókönyvét Aaron Sorkin írta a Walter Isaacson-féle életrajzi könyv alapján. Akkor a hosszabb mozis előzetes jelent meg, most pedig a tévéadókra szánt változatot töltötték fel a YouTube-ra.

A mostani egyperces trailerből nagyon sok újdonság nem derül, kapunk viszont pár új rövid jelenetet a korábbiak mellé. Továbbra is látszik, hogy erős hangsúlyt fektetnek Jobs magánéletére, legfőképp kapcsolatára első lányával, Lisával, akit eleinte nem akart elismerni saját gyermekének. Természetesen azt is láthatjuk, hogyan készül a termékbemutatókra, hogyan kritizál másokat és mások hogyan kritizálják őt.

Sokan várják, hogy ez lesz az „igazi” Steve Jobs életrajzi film. Három valós időben játszódó jelenetet láthatunk majd, mindháromban a színfalak mögé kukkanthatunk be egy-egy jelentősebb termékbemutató alkalmával: az eredeti Macintosh, az első NeXT és az első iMac bejelentésekor. A szereplőgárda is impozáns: Steve Jobs szerepében hosszas huzavona után végül Michael Fassbendert (12 év rabszolgaság, Prometheus, Shame – A szégyentelen) láthatjuk majd a mozivásznon. Jelentős szerepet kap majd Kate Winslet is, aki az Apple marketingguruját, Joanna Hoffmant alakítja. Feltűnik Jeff Daniels is, aki valószínűleg „a gonoszat” játssza, hiszen ő lesz az a John Sculley, aki Steve Jobs kirúgásáért volt felelős 1985-ben.

A forgatókönyvet az Oscar-díjas Aaron Sorkin írja, a rendezés pedig a Gettómilliomosért és a Trainspottingért felelős szintén Oscar-díjas Danny Boyle feladata. A film a tervek szerint idén október 9-én kerül az (amerikai) mozikba, a magyar premierről egyelőre nincsenek információink. Ez lesz Steve Jobs élettörténetének második feldolgozása az Apple társalapítójának 2011-es halála óta. A korábbi, jOBS című filmben Ashton Kutcher játszotta a címszerepet, a 2013-as alkotás azonban nem nyerte el maradéktalanul a rajongók és a kritikusok tetszését. Készül egy dokumentumfilm is a CNN Films gondozásában, mely elég heves indulatokat váltott ki az Apple vezetéséből, elmondásuk szerint teljesen téves módon próbálja meg bemutatni Jobs személyiségét.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Us Weekly.