Facebook Save

Új Facebook funkció: tartalmak mentése

#HÍREK
2014. 07. 22.
A Facebook ma egy új funkcióval bővítette az iOS alkalmazását és a webes felületét is: mostantól elmenthetünk mindenféle tartalmakat (hasonlóan például a böngészőnk könyvjelzőihez), amiket aztán később gyorsan megkereshetünk ha szükségünk van rájuk.

Biztos mindenkivel volt már olyan, hogy talált egy érdekes megosztott linket, videót vagy helyet Facebookon, de abban a pillanatban nem volt lehetősége vagy ideje megnézni. Ha sok ismerőse van az embernek, akik folyamatosan posztolgatnak, akkor később elég nehézkes visszakeresni egy-egy tartalmat.

Facebook Save

Erre megoldás az új mentés (Save) funkció. Ezt a telefonon a poszt jobb felső sarkában lévő nyíllal érhetjük el, weben pedig a Save gombbal. Az így elmentett tartalmakat a Facebook automatikusan kategóriákba sorolja (linkek, helyek, zenék, könyvek, filmek, sorozatok, események), és szinkronizálja az összes eszközünkkel, ha tehát valamit iPhone-on mentesz el, azt később előkeresheted például a Maceden is.

Az elmentett dolgokat alapértelmezésben csak mi látjuk, de természetesen egy kattintással megoszthatjuk azokat. Webes felületen a bal oldali menüből érhető el a mentett elemek listája, míg iPhone-on a More fül alatt kell keresnünk. A Facebook a későbbiekben pedig automatikusan beleteszi ezeket az elemeket a News Feedbe is, mintegy emlékeztetőként. Csináltak egy videót is az új funkcióról:

Az új funkció folyamatosan jelenik meg a felhasználóknak a következő napokban, nálam például már elérhető. Szerintem ez egyébként egy elég praktikus újítás, velem is volt már olyan, hogy elkeveredtek olyan posztok a Facebookon, amit később akartam megnézni. Igazából nem is értem, miért nem jutott ez eszükbe korábban.

Forrás: Facebook.