iPhone5s_iPadAir_MBA13_Pages4iCloud_PRINT-2

Új funkciók az iWorkben

#HÍREK
2014. 04. 02.

Alig pár nappal a Microsoft Office iPad bejelentése után az Apple frissíti saját ingyenes irodai programcsomagját, az iWorköt.

A szerkesztőablakokat érintő változások mellett számos apró új funkció is belekerült a programokba. A Keynote-tal és a Pages-zel ezentúl a különböző formátumú, importált prezentációk és szöveges dokumentumok diagramjait is tudjuk szerkeszteni. Ezen kívül a Pages szöveg körbefuttatásán (text wrapping) és a Numbers felugró menüin is javítottak. A programcsomag minden tagjára vonatkozik, hogy mostantól az iCloudon megosztott dokumentumok szerkeszthetőségét letilthatjuk.

Alig telt el néhány nap a frissítés és a Microsoft Office iPad bejelentése óta, így a csomagot betudhatnánk valamiféle reakcióként is az Apple részéről, de erre valós okunk nincs. Az Apple tavaly novemberben díjmentessé tette az iWork csomagot, és viszonylag drasztikusan át is tervezte a programokat. A haladó felhasználók egy része hiányolt néhány korábban jól bevált funkciót, amiket az Apple azóta ígéretének megfelelően kisebb frissítésekben pótol. A mostanihoz hasonló frissítés legutóbb januárban érkezett.