cover_appleoffice

Új irodát nyit az Apple San Franciscóban

#HÍREK
2015. 07. 31.

Az Apple szemet vetett egy 7060 négyzetméteres irodára San Franciscóban. A South of Market városrészen található iroda egyelőre ismeretlen célokat fog szolgálni. A két szintes részlegen előreláthatóan 400-500 alkalmazott dolgozik majd. Egyébként a Beats felvásárlása óta az Apple több irodát is üzemeltet már a Cupertinótól nem messze található városban.

Jelenleg a legnagyobb San Franciscóban található Apple iroda is a Beatsszel kapcsolatos ügyekért felel. Ennek a kirendeltségnek az alapterülete nagyjából 2400 négyzetméter, körülbelül a harmada a 2nd Street 235 házszám alatt található irodának. A kibérelt helyiség sok olyan Apple dolgozónak jelenthet majd könnyedséget, akik nem szeretik a reggeli forgalmat, amiben az egy órás út Cupertinóba akár másfél-két óra is lehet. Egy régebbi interjúban Jony Ive is arról nyilatkozott, hogy San Franciscóból nagyon sok idő eljutni az Apple főhadiszállására, még akkor is, ha személyi sofőrje van erre a célra.

235-2ndst072915tj-3
Így néz ki a kibérelt felső két szint. Az irodaházban több nagy cég is üzemeltet már irodát.

Ami az épületeket illeti, az Apple folyamatosan és rohamos ütemben terjeszkedik. Legyen szó akár az új Apple Campus 2-ről, ahol már látogatóközpont is lesz. Az Apple Store-ok is folyamatosan újulnak meg, vélhetően azért, hogy az Jony Ive és Angela Ahrendts által kigondolt új dizájn egységes legyen minden boltra. Továbbá új irodákat nyitott az Apple Seattle-ben, Bostonban, Svédországban, Angliában, és Japánban.

Redwood

Érdekesség, hogy az amerikai vállalat a három új operációs rendszerében (iOS 9, watchOS és OS X El Capitan) található rendszerszintű betűtípust is a városról nevezte el. Emiatt sokan gondolták úgy, hogy az új OS X elnevezése is ehhez a területhez fog kapcsolódni. A Cupertino és San Francisco között található Redwood volt talán az egyik legesélyesebb tipp, de a Golden Gate sem volt rossz találgatásnak. Ennek ellenére egy kicsit távolabbi Kaliforniai nevezetességről kapta a nevét az új OS X. Erről bővebben itt lehet olvasni.