cover_microsoft

Új projekttel fejlesztené a Microsoft a munkahelyeket

#HÍREK
2015. 11. 19.

A Microsoft iOS fejlesztői része valószínűleg az év végi prémiumért hajt, hiszen rengeteg projektet terveztek be még az idei évre. Az egyik ilyen például a Forum, ami a napokban került fel az App Store-ba. Igaz az itthoni App Store-ban még nem elérhető, de hamarosan hozzánk is elérkezik. Ez az új iOS program egyébként, több dolog miatt is egyedinek nevezhető.

Habár a cég tervei szerint ez egy több platformú mobilalkalmazás lesz, mégis először iOS-re adták ki. Ez már csak azért is érdekes, mert még a Microsoft saját alkalmazásboltjában sincs fent. Persze az utóbbi időben megszokhattuk ezt az amerikai vállalattól, de akkor is érdekes, hogy miért az Apple felhasználóknak biztosítják először ki a szoftvereiket. Az alkalmazás egyébként arra hivatott, hogy a munkahelyi kapcsolattartást könnyítse meg úgy, hogy jól használható felületet biztosít az alkalmazásával. A felületen a dolgozók kérdezhetnek a feletteseiktől, új gondolatokat oszthatnak meg egymással, és a legjobb gondolatokat értékelhetik is. Így nem marad kétely az emberben bizonyos dolgokról, hanem nyugodtan megkérdezheti azt személytelenül.

screen322x572 (1)

A Forum segíti az ötletek gyarapítását, megkönnyíti a nyílt kommunikációt egy vállalaton belül, és lehetőséget ad az alkalmazottaknak, hogy kötöttségek nélkül tudják magukat kifejezni. A vezetőknek ahhoz is lehetőséget nyújt, hogy kényelmesen tartsák a kapcsolatot az alkalmazottakkal.

Összességében tehát: ez egy olyan közösségi háló, ahol a munkatársak fórumos rendszerben tudnak megosztani egymással gyakorlatilag bármit. Igazából ez nagyobb cégeknél biztosan egy jól működő alkalmazás lesz, de ettől függetlenül nem feltétlen gondolnám, hogy óriási sikere lesz az alkalmazásnak. Ugyanakkor a Microsoft ezzel az alkalmazással továbbra is jó úton halad a modern felhő és mobileszköz alapú munkahelyek átformálása felé.

screen322x572

Az alkalmazás maga nagyon szép egyébként, a kezelés egyszerű gyakorlatilag tényleg úgy működik, ahogy azt a fejlesztők leírják nekünk a letöltés előtt. Az egyetlen probléma, hogy új munkahely esetén a Microsoftnak kell írni egy e-mail-t, hogy a munkahelyi domaint vezessék be az ő rendszerükbe. Ezután viszont már minden alkalmazott, aki rendelkezik céges e-mail címmel, képes használni a Forumot. Végezetül még annyit azért elmondanék, hogy az alkalmazás valószínűleg hozzá lesz csatolva idővel az Azure szolgáltatáshoz, hiszen az egész működési mechanizmus és az alkalmazás elve nagyon arra az irányba hajaz.