Apple Watch videók

Újabb Apple Watch bemutatóvideók érkeztek

#HÍREK
2015. 04. 16.
Úgy tűnik, nagyjából hetente bővül majd az Apple Watch bemutatóvideók sora. Múlt héten jelent meg az első négy film, amiben az általános alapokat, az üzenetkezelést, a számlapokat és a Digital Touch funkció használatát magyarázta el az Apple. Most újabb négy videó került fel a cég hivatalos oldalára, illetve a YouTube-ra.

Az elsőben a telefonhívásokat mutatják meg nekünk, vagyis hogy hogyan kezdeményezhetünk és fogadhatunk hívásokat közvetlenül az Apple Watch-on a beépített hangszórónak és mikrofonnak köszönhetően. Az iPhone-unkra érkező telefonhívások megjelennek az Apple Watch-on is, itt ugyanúgy felvehetjük vagy elutasíthatjuk őket, illetve ha lefelé görgetünk a digitális koronával, akkor válaszolhatunk egy üzenetben, vagy fogadhatjuk a hívást az iPhone-on. Hívást kezdeményezni az órán lévő Telefon alkalmazásból lehet, de használhatjuk az oldalsó gombot is, valamint természetesen Siri segítségét is kérhetjük.

A következő videóban Siri mutatkozik be, persze ez az a funkció, ami egyelőre biztosan nem fog magyarul működni az Apple Watch-on – már ha egyáltalán magyar kezelőfelület lesz az órán. Sirit a digitális korona hosszú nyomva tartásával, vagy a „Hey Siri” megszólítással hívhatjuk elő, innentől kezdve pedig nagyjából az iPhone-on megszokott módon működik, vagyis többek között mindenfélét kérdezhetünk tőle, ébresztőt állíthatunk be, hívásokat kezdeményezhetünk, üzenetet írhatunk és alkalmazásokat nyithatunk meg.

A mai harmadik bemutatóvideóban a Térképek alkalmazás órás változatával ismerkedhetünk meg. Noha ekkora kijelzőn számomra kicsit nehézkesnek tűnik a navigálás, az Apple elég ügyesen kihozta a maximumot az Apple Watch-ból ezen a téren. A Térképek alkalmazást elindíthatjuk az ikonjára koppintással is, de például az iPhone-hoz hasonlóan az Apple Watch felismeri az üzenetekben kapott címeket is, és ha ezekre koppintunk, egyből meg is mutatja őket. Nagyítani illetve kicsinyíteni a digitális koronával tudunk, a Force Touch alkalmazásával pedig kereshetünk is. Itt vagy bediktálhatjuk a címet, vagy kiválaszthatunk egyet a korábbi kereséseink közül – akár azok közül is, amikre az iPhone-unkon kerestünk. Navigálás közben a Taptic Engine apró érintésekkel tudatja, hogy merre kell fordulnunk, ha pedig az iPhone-on kezdjük meg a navigációt, az automatikusan elindul az Apple Watch-on is.

A mostani négy videóból az utolsón a zenelejátszás rejtelmeibe avat be minket az Apple. Megmutatják, hogyan vezérelhetjük a zenelejátszást az Apple Watch-csal az iPhone-unkon, illetve kiderül az is, hogy másolhatunk zenét közvetlenül az órára. Ehhez töltőre kell tenni az Apple Watch-ot, majd elindítani az iPhone-os alkalmazást. Itt kiválaszthatjuk, hogy mely lejátszási listákat akarjuk átmásolni az óránkra, amiket így a telefon nélkül is hallgathatunk. A Force Touch segítségével kiválaszthatjuk, hogy melyik eszközünkről hallgatnánk a zenét, majd egy Bluetooth-os fejhallgató vagy hangszóró segítségével a dalok közvetlenül az óráról is megszólalhatnak.

Ennyi lett volna a mai négy videó. Az Apple honlapján láthatjuk, hogy még legalább hárommal készülnek – ezek valószínűleg a jövő hét folyamán érkeznek –, melyekben az Apple Pay, valamint az Activity és Workout alkalmazások használatát mutatják majd meg nekünk.