iWatch-fejlesztőket keres az Apple?

Újabb fejlesztő dolgozik az iWatch-on?

#HÍREK
2014. 06. 27.
Most szúrták ki külföldi hírportálok, hogy az Apple újabb szoftverfejlesztő mérnököt alkalmazott egy meg nem határozott projekthez. Az új munkatárs Alex Hsieh, aki korábban az Atlas Wearables nevű cégnél dolgozott mint vezető szoftverfejlesztő. Alex Hsieh feladata az Apple-nél a firmware-fejlesztés.

Természetesen semmilyen konkrét információ nincs arról, hogy min tevékenykedik Alex az Apple-nél, csak abból következtettek az iWatch-projektre, hogy korábban ezen a területen dolgozott. Az Atlas Wearables egyébként egy viszonylag friss startup, az első érdekes megjelenése idén februárban volt a cégnek, amikor a kifejezetten sportoláshoz szánt hordható eszközükre 629 ezer dollárt kalapoztak össze az Indiegogo-n (az előirányzott 125 ezer helyett).

Atlas Fitness Tracker
Atlas Fitness Tracker

Céljuk a legpontosabb fitneszdetektor elkészítése a piacon. Peter Li, a cég vezetője korábban elmondta, hogy a pontosságban a különböző hardveres szenzorok mellett nagyon fontos szerepet játszik a megfelelő szoftver is. Ez a szoftver pedig Alex Hsieh-nek köszönhető. Az Atlas képes eldönteni, milyen típusú mozgást végzünk (futás, fekvőtámasz, húzódzkodás, stb.), és így pontosan tudja számolni az ismétléseket is.

Az Atlas nem létező termék, egyelőre nettó 179 dolláros kedvezményes áron előrendelhető a gyártó honlapján. Az érkezéssel kapcsolatban én nem találtam pontos információt az oldalon, a sajtóközleményben 2014 utolsó negyedévét ígérik.

Vajon tényleg egy csuklón hordható eszköz fejlesztéséhez szerezte meg az Apple Alex Hsieh-t?

Forrás: AppleInsider, képek: Atlas Wearables.