Jön a Nintendo legújabb játéka iOS-re

Újabb Nintendo játék érkezik a iOS-re

#HÍREK
2017. 01. 19.

A Japán cég nem áll le, a Mario Run decemberi premierje után máris itt van a következő nagy dobás. Tavaly a Nintendo idén márciusig 5 új játékot ígért, februárban érkezik a harmadik.

A Mario Run szép letöltési számokat produkált nagyon-nagyon rövid idő alatt, nem is csoda, hogy a szeptemberi 7-i keynote óta mindenki erre a játékra várt. Az most mellékes, hogy szerintünk 10 euróért egy kicsit jobban is odatehette volna magát a Nintendo, de a részvényesek sem voltak elájulva az eredménytől. Egy nagy valag egyszeri pénzdombocska azért összejött, de ezenkívül nem sok további jóra számíthatnak a játékfejlesztő cég befektetői, ugyanis az egyszeri 10 euró után egyáltalán nincs semmilyen extra fizetős tartalom a játékban.

A Fire Emblem Heroes iOS-on folytatódik
A Fire Emblem sorozat mobil platformokon folytatódik

Közben a Nintendo tavaly év elején bejelentette, hogy idén márciusig 5 új játékkal szeretnének kijönni iPhone-ra és iPadre csakúgy, mint ahogy azt már elhintette a Sony is korábban – habár a Nintendo ezt a számot később 4-re redukálta. Ennek harmadik elemeként a Fire Emblem Heroes fog megjelenni február másodikán, a Miitomo és a Mario Run után, negyedikként pedig az Animal Crossing várható. Egy pillantást vetettem a Goog Play-re és ott bizony már el is indult az előregisztráció, szóval az androidosoknak sem kell aggódniuk, Nintendóék rájuk is gondoltak. Igaz, a Mario Run jelenleg ugyanebben a státuszban van, talán illene most már ott is kiadni így egy hónap elteltével.

Érdekesség, hogy az új játék fejlesztője eredetileg az Intelligent System a Nintendo megbízásából. A Fire Emblem Heroes műfaját tekintve egy taktikai szerepjáték. Nem is csoda, hogy erre építenek a gyártók, mert mindenki nagyon komázza mostanában az ilyen kategóriájú játékokat. Ami viszont tényleg király, hogy a mobiljátékot neves művészek szabadkézi rajzaiból dizájnolták újra, szóval ha nem is fogok vele túl sokat játszani, biztosan le fogom tölteni. Emellett ez is, úgymint a Mario Run mobilra optimalizált állótájolást kapott, kézzel könnyen használható irányítással (ami nekünk pont nem tetszett a Marióban).

Egyelőre hardveres és szoftveres követelményt még nem tett közzé a Nintendo, de több mint valószínű, hogy minden iOS 10-es készülékkel kompatibilis lesz. Amíg pedig megjelenik a játék, addig a fejlesztő elindított egy szavazást arról, hogy melyik hős vagy legenda kerüljön be extraként a játékba, szóval ha te is fantasy őrült vagy, akkor neked is ott a helyed.

Forrás: 9to5mac