imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

A jövő megérkezett!

Az Apple bemutatta az iPhone X-et

Valami nagyon furcsán dolgozik az Apple


Egy olyan eszközre kért védelmet az Apple az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalától, amilyet eddig még sosem láttunk tőlük. A kérdés már csak az, vajon mit kezdenek vele?

Amikor az ember végigböngészi, milyen szabadalmakat adott be a cég mostanában, általában nem érik nagy meglepetések: egy kis új technológia az iPhone-hoz, valami sci-fi mutatvány az Apple Watch-nak, esetleg egy nagyobb fejlesztés az iMac-en. Aztán egyszer csak szembejön veled ez:

1

A képet elnézve a következő tippek születtek meg bennem: iKukta, iChemtrail, iBomba. Az nem tűnik valószínűnek, hogy az Apple vasedény szaküzletet tervez nyitni a jövőben. Inkább esélyes, hogy egy olyan eszközt láthatunk, ami egy eddig sosem látott projekt része, esetleg egésze. Tekintve, hogy ezeket a szabadalmak csak a legkisebb százalékban szoktuk viszontlátni a valóságban, a megjelenése valószínűleg soha nem fog megtörténni. Viszont!

Ilyen szabadalmat nem szoktak csak úgy találomra beadni, hogy hátha majd egyszer jól jön. Arra ott van egy rakat, a mai termékpalettához kapcsolódó beadvány. A kérelem tehát mindenképpen arról árulkodik, hogy lapul valahol egy projekt az Apple tervezőasztalán, amihez a képen is látható készülékek kellenek. Ez persze mindenki fantáziáját megmozgatta internetszerte. Volt, aki párásító berendezésre tippelt, volt aki szerint ilyenek kütyük biztosítják majd, hogy minden Apple Store-ban ugyanolyan illat legyen, és akadt olyan ötlet is, hogy valami interaktív pára-hologram mágia van készülőben.

Én személy szerint a hamvába holt autósprojektet érintő találgatás mellett tettem le a voksom. Teljesen beleillene a képbe, hogy amíg fizikailag is létező járműben gondolkodott az Apple, ilyesmi ketyere tölthette volna be a légfrissítés, páratartalom-szabályozás, illatosítás funkcióit. A Mercedes-Benz egyébként csinált is valami hasonlót, és egészen jól néz ki.

                                     1.10.2013     2     W205 2014 New Model (MB-ECE)     MP/RI                                 [1030700000]Ausstattungen/Interieur/Ablagen     Zierelemente Holz Linde linestructure hellbraun glänzend (H24), Handschuhfach, EXCLUSIVE Interieur (P22)     C-Klasse Limousine, C 220 BlueTEC, Zierelemente Holz Linde linestructure hellbraun glänzend (H24), Handschuhfach, EXCLUSIVE Interieur (P22)         sachlich-informativ (Grayshade)     DGM Kommuni

A fenti képződmény szakszerű megnevezése vaporizer, amire nem tudom, hogy van-e jó magyar szó (párásító, de mondjuk hogy nincs – a szerk). A lényege, hogy egy tetszőleges folyékony halmazállapotú anyagot lehet beletölteni, amit utána a fűtőszál gőzzé/gázzá alakít. A technológiát már széles körben alkalmazzák, ilyen elven működnek például az e-cigik is. Attól függően tehát, hogy milyen anyagot töltenek bele, a felhasználási terület gyakorlatilag bármi lehet, ezért is indultak meg a találgatások. Nem is értem, hogyan tudtak erre szabadalmat szerezni.

Forrás: Verge

Beoplay A2 Active akció
Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? ... - Klikk ide!