Zafír előlapos telefon a Kyocerától

Végre egy frankó zafír-videó!

#HÍREK
2014. 08. 07.
Elég sok videó jelent meg mostanában a zafír és zafír-szerű előlapokról és magáról az anyagról. Volt itt iPhone 6-előlap karcteszt és összetörés Marques Brownlee-től, a Corning bizonygatta, hogy mennyivel jobb a Gorilla Glass, illetve a Kyocera adott ki két videót, amiből az elsőben elmondják, hogy milyen régóta vannak az iparban, a másodikban pedig egy vékony zafírlapot karcolgatnak és ütögetnek.

A Kyocera viszont nem a levegőbe beszél. A múltkori második videójuk alapján lehetett találgatni, hogy milyen telefonjukban kezdik el használ a zafír előlapot. Nos, időközben ez a telefon megjelent, nagyjából egy hete lehet kapni a Verizon kínálatában az Egyesült Államokban, neve pedig Brigadier lett.

A Brigadier illeszkedik a Kyocera kínálatába, vagyis egy strapabíró telefon, melyen Android operációs rendszer fut. Specifikációit tekintve semmi extra, 1280×720 pixeles 4,5 hüvelykes kijelzője van, 1,4 GHz-es négymagos processzort és 8 megapixeles kamerát kapott, vagyis hozza a mai elvárásokat.

Ami sokkal érdekesebb vele kapcsolatban, hogy ebben a telefonban használja először a Kyocera a szabadalmaztatott Sapphire Shield, vagyis „Zafírpajzs” technológiát, ami gyakorlatilag zafír előlapot jelent. Végre megcsinálták az első frankó zafíros videót is, van benne karcolás, leejtés, gránit, picike szikla. Hadd szóljon:

A gránitos rész azért picit megtévesztő lehet. A múltkor kiművelhettük magunkat a témában Marques Brownlee második videójában, ezért most utánanéztem, és a gránit a Mohs-féle keménységi skálán 5-ös és 7-es érték között mozog, a Gorilla Glass 6,8, szóval a videóban az „ütésálló üveg” nem biztos, hogy a piacon elérhető legjobb ilyen üveget jelenti. Ettől függetlenül persze impresszív a zafír.

Forrás: 9to5Mac.