hun_app_store

Végre magyarul is elérhető az App Store

#HÍREK
2015. 05. 21.

Végre, hosszú idő után az App Store-t is használhatjuk az anyanyelvünkön. A probléma ezzel csak az, hogy az eszközeink maguktól nem fognak átállni magyar nyelvre, még akkor sem, ha magát az eszközt magyarul használjuk. Szerencsére viszont, egy gyors és egyszerű trükkel át tudjuk állítani az App Store nyelvét magyarra.

Az Apple szereti hazánkat elhanyagolni, ha a fordításokról vagy egyéb nyelvi és regionális kérdésekről van szó. Sajnos annak ellenére, hogy a diktálás müködik magyar nyelven, Siri még mindig nem tudja értelmezni az anyanyelvünket, még mindig nem tudunk itthon helyeket keresni és sajnos sok egyéb helyszínfüggő szolgáltatás sem elérhető itthon. Pedig Magyarországon csak az emberek 40 százaléka tud legalább egy idegen nyelven beszélni. Az egy másik kérdés, hogy sajnos ez Európában az egyik legalacsonyabb szám, de akkor is jó lenne, ha az Apple által nyújtott összes szolgáltatást tudná élvezni mindenki, nem csak az aki tud angolul, németül vagy más egyéb támogattott nyelven.  A legfontosabb viszont, hogy az App Store magyarosításával ehhez is egy lépéssel közelebb kerültünk.

1

Mivel külön kezeli az iOS az App Store nyelvét és magának az eszköznek a nyelvét, ezért a beállítás kicsit körülményesebb lehet. Először is a Beállítások menüben keressük meg az iTunes és App Store menüpontot. Ezen belül az Apple ID-nkra kattintva válasszuk a Kijelentkezés lehetőséget. Most, hogy kijelentkeztünk menjünk az App Store alkalmazásba. Itt válasszunk ki bármilyen alkalmazást, majd kezdjük el letölteni. A felugró ablak arra fog kérni minket, hogy jelentkezzünk be, de mi válasszuk az Új Apple ID létrehozása menüpontot.

2

 

Ne ijedjünk meg, nem kell végigcsinálni a procedúrát. Ha a megjelenő listában kiválasztjuk a Magyarország lehetőséget, akkor a rendszer automatikusan már magyarul adná a többi instrukciót. Erre már nincs szükségünk, szóval lépjünk ki és jelentkezzünk be a Beállításokban a régi Apple ID-nkal. A procedúra végére már teljesen magyar felületen böngészhetjük az App Store-t. Ugyanezzel a művelettel lehet magyarosítani a Maces App Store-t is.

Screen Shot 2015-05-21 at 15.45.52

A jövőben valószínűleg egyre több szolgáltatás fog magyarosítást kapni, hiszen az Apple igyekszik minden vásárlóra ügyelni. A nagyobb probléma, hogy sok olyan alkalmazás van az App Store-ban, ami nem támogatja hazánk nyelvét és ez nagyban megnehezíti a csak magyar nyelvű felhasználóknak a kezelést.