office-ipad-2

Végre megjelent a Microsoft Office iPad verziója

#HÍREK
2014. 04. 03.

Sok év várakozás és számtalan keringő pletyka után a Microsoft elhozta az Office csomag fő alkalmazásait iPadekre és iPhone-okra.

Szokatlan berendezés fogadta az újságírókat a Microsoft San Franciscoi sajtótájékoztatóján. Satya Nadella, a cég nemrégiben kinevezett vezérigazgatója iPadek és iPhone-ok társaságában állt ki a színpadra, hogy bemutassa, min dolgoztak az elmúlt időszakban.

A legnagyobb újdonságot a Word, az Excel és a Power Point szoftverek iPad verziójának bemutatása jelentette. Bár az Office app egy ideje már letölthető az App Store-ból, meglehetősen korlátozott lehetőségekkel és iPad támogatás nélkül kellett használnunk.

A három alkalmazás már letölthető a magyarországi App Store-ból is. Az első értékelések alapján a programcsomag jól sikerült, de fontos megjegyezni, hogy a dokumentumok szerkesztéséhez Office365 előfizetésre van szükségünk. Eközben az iPhone Office alkalmazást díjmentessé tették, tehát csak iPaden kell fizetnünk a fájlok módosításához, iPhone-on nem.

A bejelentéssel egyidőben frissítették a Microsoft OneNote iPad verzióját is, így az már az iOS 7 design elveit követi. A OneNote egyébként szintén a héten debütált a Mac App Store-ban.