airpods_cover

Vennék az AirPod füleseket, mint a cukrot

#HÍREK
2016. 10. 01.
Az Apple az iPhone 7-tel együtt mutatta be az AirPods névre keresztelt vezeték nélküli fülhallgatóját, a Bussines Insider pedig kiderítette mennyire lesz majd kelendő.

Az AirPods majd csak valamikor októbertől lesz kapható, de a Merrill Lynch megpróbálta felmérni, hogy vajon mekkora kereslet lesz az Apple legújabb fülhallgatójára. Az egyesült államokban készítették a felmérést, amiből kiderült, hogy a megkérdezettek 12 százaléka, vagyis közel 20 millióan, meg fogják vásárolni az AirPods fülhallgatót. Talán nem tűnik magasnak ez a szám, de ha kiszámoljuk, hogy ez csak az USA-ban 3 milliárd dollár bevételt jelent, akkor láthatjuk, hogy mekkora sikerről beszélünk. 3 milliárd dollárt azért nem a legyek hordanak össze, ez két négyes metró ára, és akkor még nem is beszéltünk a világszintű eladásokról.

screen shot 2016-09-29 at 9.10.42 am

Összehasonlításképp, az Apple Watch Series 2-re mindössze a megkérdezettek 8 százaléka mondta azt, hogy tervez vásárolni a jövőben, de nem szabad elfelejteni, hogy míg az AirPods 159 dollárba kerül, az Apple Watch Series 2 369 illetve 399 dolláros árról indulnak, ezért értelemszerűen sokkal kevesebben engedhetik meg maguknak az Apple okosóráját, mint az AirPodsot.

Unknown-15

Szerintünk a fenti felmérés talán kicsit túlzó, de az elég jól látszik, hogy az AirPods-ból sok sok millió darab talál majd gazdára, annak ellenére, hogy nem ez lesz a legjobb hangzású Bluetooth fülhallgató. Viszont a teljesen vezeték nélküli vetélytársak csapatában biztosan meghatározó tényezővé válik igen hamar, mert üzemidőben és szolgáltatásokban jóval kiemelkedik a mezőnyből.

Természetesen mi is azonnal tesztelni fogjuk, amint megérkeznek az első példányok hazánkba, addig is elkészítettünk egy szavazást, mert kíváncsiak vagyunk, hogy az iMagazin olvasói milyen arányban tervezik az AirPods megvásárlását.