Steve Wozniak Apple Watch

Woz: „Az Apple Watch egy pici műalkotás”

#HÍREK
2015. 02. 16.
Szeretjük Steve Wozniakot. Az Apple társalapítója egy igazi geek, rengeteg kütyüje van, hamarosan pedig saját valóságshowt is kaphat. Eddig nem volt túl jó véleménnyel a különböző okosórákról, ez azonban úgy tűnik, az Apple Watch érkezésével megváltozhat. Wozt a BBC kérdezte meg az óráról és egyebekről.

Az interjúban tehát többek között az Apple Watch-ról is mondott pár szót. Wozniak jelenleg nem használ okosórát, egy igazi szupergeek Nixie-csöves karórája van, de az Apple első órája is tetszik neki:

Rossz tapasztalatom volt eddig az okosórákkal. Az a helyzet, hogy az Apple sokkal szórakoztatóbb termékeket csinál, mint mások. Ha megnézed a kijelzőt, majdnem olyan, mint egy pici műalkotás. Nagyon különleges lesz. Mindenki észre fogja venni, mint ahogy manapság amikor sétálgatsz – »neked is iPhone-od van, neked is iPhone-od van, és neked is iPhone-od van«. Sok ember, főleg a divatos helyeken, azt fogja mondani, hogy »jó órád választottál, ugyanolyat, mint én«.

Nixie-csöves óra Wozniak csuklóján. | Kép forrása: Aljawad / Wikipedia
Nixie-csöves óra Wozniak csuklóján. | Kép forrása: Aljawad / Wikipedia

Wozniak szerint sokan megveszik majd az órát azok közül, akiknek már van iPhone-ja, ő már az első évben több millió darabos eladást vár. Márpedig ez létrehoz egyfajta kritikus tömeget, ami magával hozza a többi vásárlót is. Kitért arra is, hogy ki lehet a potenciális célközönség az Apple Watch számára:

Ha körülnézek manapság, amikor idősebb emberek között vagyok, azt látom, hogy a mai napig sokan hordanak karórát – főleg egyfajta ékszerként. A fiatalabb srácok nem hordanak órát, megszabadultak tőle, mert útban van. Ez a kérdés az okosórákkal kapcsolatban: vajon az ékszerek egy újfajta csoportja lesz, és divatba jön? Az emberek csuklója szabad [új eszközök számára], viszont ennek kihasználásához érdekes funkciókra lesz szükség.

Szerinte nagyon fontosak az egészséggel kapcsolatos okoskiegészítők is, amiknek hatalmas piaca lehet a jövőben. Például, ha lenne olyan eszköz, ami folyamatosan tudná mérni a vércukorszintet, az hatalmas piacokat nyithatna meg.

Az interjúban Wozniak arról is beszél, milyen jövőbeli termékeken dolgozhat az Apple, itt természetesen felemlegette a napokban berobbant önvezető elektromos autót is, illetve örülne ha fejlesztenének a Siri szövegértésén, valamint elmondta, hogy a készülő Steve Jobs-filmben az őt alakító Seth Rogennel is találkozott és beszélgetett már párszor. A teljes, négy perces interjút az alábbi linken nézhetitek meg.

Seth Rogen és Steve Wozniak | Kép forrása: ABC News
Seth Rogen és Steve Wozniak | Kép forrása: ABC News

Forrás: BBC via Cult of Mac.