bulika

WWDC afterpartyt szervez a Microsoft

#HÍREK
2016. 06. 07.
Jövő hét hétfőn indul a 2016-os WWDC, vagyis az Apple fejlesztői konferenciája. Az első nap lesz a szokásos keynote (itthoni idő szerint este 7-től), ahol az Apple bemutatja a legújabb operációs rendszereit, utána pedig a Platforms State of the Union című előadás következik. De hova menjünk, ha ezek után koccintanánk egyet a szuper bejelentésekre?

Ha nincs kedvünk megvárni még az idei Apple Design Awards díjazottjainak bejelentését is, akkor beugorhatunk a néhány utcányira lévő The Empire Room nevű klubba, ahol néhány koktél után akár táncolhatunk is, bár hétfőn lehet, hogy nem lesznek túl sokan. Ha kicsit nyugisabb helyre vágyunk, ott van szintén nem messze az Odd Job, ahol „kézműves” koktélokat szürcsölgethetünk, ha az italozás mellé harapnánk is valamit, kézenfekvő választás lehet a Bill Graham Civic Auditoriumtól 5 perc sétára lévő Cadillac Bar & Grill.

WWDC After Microsoft

A fentieken kívül azonban akár a Microsoft WWDC afterpartyjába is elmehetünk, melyet a State of the Union előadás utánra szerveztek, azaz helyi idő szerint délután ötkor kezdődik. Ehhez sem kell messzire menni, a helyszín a Twitter San Franciscó-i irodaháza, ami gyakorlatilag közvetlenül a Bill Graham Civic Auditorium mögött található. A részvétel ingyenes, sőt, WWDC-belépővel sem kell rendelkeznünk, a Microsoft minden iOS és OS X fejlesztőt szívesen lát. A résztvevők között óránként ajándékokat is kisorsolnak, ha esetleg nyernénk, választhatunk, hogy egy Apple Watch Sportot, vagy egy Xbox One-t kérünk.

A Twitter San Franciscó-i irodája. | Kép: Aaron Durand / Twitter
A Twitter San Franciscó-i irodája. | Kép: Aaron Durand / Twitter

A buli nem csak a szórakozásról fog szólni, vagyis különböző előadásokat is meghallgathatunk, illetve találkozhatunk a Microsoft fejlesztőivel – San Francisco az otthona az Outlook-csapatnak is, akik egy szuper e-mail klienst készítettek iOS-re. De jelen lesznek többek között a Skype, a Minecraft és a SwiftKey fejlesztői is. A résztvevők a Microsoft tulajdonában lévő Xamarin megoldásait is megismerhetik, melyek a crossplatform fejlesztést hivatottak segíteni – az esemény nem titkolt célja tehát, hogy az iOS mellett a Windows 10 irányába is megpróbálja elcsábítani a fejlesztőket.

A „The Future of Apps” nevű buli kedves gesztusnak tűnik a Microsofttól, úgyhogy ha valaki a WWDC-n jár, érdemes benézni. Regisztrálni itt lehet.

Forrás: Microsoft via 9to5Mac.