iOS 8 cover

WWDC összefoglaló: iOS 8

#HÍREK
2014. 06. 03.

Az Apple az idei konferencia-megnyitón bemutatta az iPhone és iPad készülékeket érintő frissítést is, az iOS 8-at. A változások a vizuális elemeket kevéssé érintik, a felszín alatt viszont számos izgalmas újítást ismerhettünk meg.

Az értesítéseket interaktívvá teszik, így például egy iMessage üzenetre is azonnal válaszolhatunk, anélkül, hogy megnyitnánk az alkalmazást. Az értesítési központ pedig ezentúl widgeteket is befogad, ami lehetővé teszi, hogy akár egy eBay árverésen is az alkalmazás megnyitása nélkül licitáljunk.

imessage1

A multitask menüben ezentúl elérjük a legutóbbi kontaktokat. Innen azonnal felhívhatjuk őket, vagy üzenetet küldhetünk nekik.

heads

Az üzenetek kezelését számos kiegészítés érte. Ezentúl egyszerűbb lesz videót, hangüzenetet, vagy képet küldeni.

desktop_messages_hero_2x

Az egészségügyi alkalmazásról szóló pletykák is igaznak bizonyultak, bejelentették a Health-et. Az új alkalmazás egybegyűjti az összes egészségügyi kiegészítőnk és alkalmazásunk adatait, és egyhelyen rendszerezi őket, valamint engedélyezés után szét is osztja az alkalmazások között.

health

A Family Sharing funkció segítségével rögzíthetjük a családban használt készülékeket, így egyszerűbb a fényképek, naptárak, fájlok és egyebek megosztása. A családtagjaink elveszített készülékeit is egyszerűbben találhatjuk meg a Find my iPhone funkciót használva. A megvásárolt tartalmak ezentúl a család egésze számára elérhetőek, de ezzel kapcsolatban még érdemes megvárni a részleteket, valószínűleg lesz valamilyen korlátozás, amit egyelőre nem tisztáztak.

sharing

Az iCloud ezentúl az összes fotónkat és videónkat tárolja, illetve iOS eszközeinken is hozzáférhetünk majd az iCloud Drive-ban tárolt valamennyi fájlunkhoz. Ennek megfelelően az iCloud tárhelyek árazását vonzóbbá teszik, akár 1 TB-ra is előfizethetünk.

cloud

A QuickType funkció a szövegbevitelt hivatott könnyebbé tenni. A billentyűzet felismeri szokásainkat és a gyakori válaszokat a szövegkörnyezetnek megfelelően egy gombnyomással elküldhetjük. Az iOS 8-ban telepíthetünk alternatív billentyűzetet is, nem muszáj az Apple sajátját használnunk.

forrás: The Verge
forrás: The Verge

Végül de nem utolsó sorban a szerintünk leghasznosabb funkció: mostantól kezdeményezhetünk vagy fogadhatunk hívásokat, sms-eket az asztali gépünkön, még akkor is ha a telefonunk a másik szobában van.

callssms