imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

1 milliárd iPhone-t adott el az Apple


A tegnapelőtti negyedéves jelentésben szokás szerint az iPhone-eladásokat is megismerhettük, és ha szépen összeadogattuk az elmúlt évek számait, megkaphattuk, hogy június végéig a 2007-es megjelenés óta összesen 988,17 millió iPhone fogyott. Csupán idő kérdése volt tehát, hogy mikor sikerül átlépni a bűvös 1 milliárdos álomhatárt.

Kicsit több mint 9 éve van a piacon az iPhone, hiszen Steve Jobs 2007 januárjában mutatta be a forradalmi telefont, majd június 29-től lehetett megvásárolni azt az Egyesült Államokban. Tegnap este folyamán pedig az Apple bejelentette, hogy eladták az egymilliárdodik iPhone-t is. Az eseménnyel kapcsolatban egy kis ünnepséget is tartottak Cupertinóban, ahol Tim Cook megmutatta a jelképes egymilliárdodik Apple telefont – ténylegesen valamikor múlt héten adták el, azt nem közölték, hogy ki a szerencsés vásárló.

Tim Cook Cupertinóban az egymilliárdodik iPhone-nal.
Tim Cook Cupertinóban az egymilliárdodik iPhone-nal. | Kép forrása: Apple

Az Apple CEO-ja az alábbiakat nyilatkozta:

Az iPhone lett a történelemben az egyik legfontosabb, a világot megváltoztató sikeres termék. Többé vált, mint egy állandó kísérőtárs. Az iPhone ténylegesen alapvető részét képzi a mindennapi életünknek, és lehetővé teszi, hogy számtalan dolgot végezzünk a napunk során. Múlt héten ismét egy jelentős mérföldkövet értünk el, amikor is eladtuk az egymilliárdodik iPhone-t. Soha nem az volt a célunk, hogy a legtöbbet adjuk el, de mindig is azt vallottuk, hogy a legjobb termékeket kell készíteni, olyanokat, melyek változást hoznak. Köszönöm mindannyiótoknak az Apple-nél, hogy nap mint nap segítetek megváltoztatni a világot.

Az egymilliárdos szám egészen durva eredmény, ha megnézzük, hogy eleinte mennyi iPhone fogyott negyedévente – az első generációból például összesen adott el 3,7 millió darabot az Apple:

iPhone all time eladások

Ha az összes eladott darabszámot nézzük a megjelenés óta, akkor az látszik, hogy az iPhone 4s megjelenése után indultak be igazán az eladások, de az iPhone 6 is hatalmasat dobott az összmennyiségen a korábbiakhoz képest:

iPhone kumulatív eladások

Az egymilliárd eladott iPhone hatalmas teljesítmény az Apple-től, bár árnyékot vet rá az eladások csökkenése az utóbbi két negyedévben. Kérdés, hogy az idén szeptemberben bemutatásra kerülő következő generációs iPhone-modell megfordítja ezt a trendet, vagy akár még egy évet kell várni a nagyobb változásokra.

Forrás: Apple.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!