imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

1 millió holdnyi fát mentene meg az Apple 2020-ig


Egyes vélemények szerint az Apple a világ egyik legzöldebb vállalata, mások viszont úgy gondolják, ekkora multi nem lehet elég környezetbarát, akármennyi pénzt, időt és kutatást is fektessen a témába. Valószínűleg ez utóbbit nem hallották meg Cupertinóban, mivel újabb animációs videó érkezett arról, hogyan óvná meg jobban a Földet a cég a közeljövőben.

Ha valaki azt mondja nekem, hogy környezetvédelem és fenntarthatóság, és ezeket kombinálja a fogyasztás és elektronikus eszközök fogalmakkal, akkor rögtön az Apple Park tetejét díszítő napelemek jutnak eszembe, illetve a Tim Cook vezette cég azon törekvései, hogy egy nap képesek lesznek a tőlük vásárolt elektronikai cikkeket teljesen újrahasznosítani. Meg persze Donald Trump is, aki szerint a globális felmelegedés a kínaiak találmánya.

Lisa Jackson talán nem annyira ismert tagja az Apple csapatának, mint az imént említett jelenlegi vagy az őt megelőző CEO és társalapító Steve Jobs, de annál nagyobb szerepet vállal a cég gyártási és újrahasznosítási kérdéseit illetően. A legújabb videó szerint például 1 millió holdnyi fát mentenének meg 2020-ig azzal, hogy folyamatosan új módszereket keresnek arra, hogy a termékeket 99%-ban újrahasznosítható papírból és rostanyagból készült dobozokban szállítshassák és csomagolhassák.

Persze a cég eddig sem fukarkodott a környezetkímélő megoldásokkal: amellett, hogy saját új főhadiszállásukat 100%-ig megújuló energiából működtetik, ugyanezt várják el az összes beszállítójuktól. Ez a rendszer pedig, ha egyelőre még csak kicsiben is, de működik. Az pedig dícséretes, hogy gyakorlatilag a partnereket belekényszerítik ezekbe a folyamatokba. Egyébként a Szílicum-völgyben lévő giga cégekről mostanság már elmondható, hogy bizonyos mértékben mind követik ezt a fajta szemléletet.

Forrás: Cult of Mac

Az Apple környezetvédelmi intézkedéseiről gyakran szót ejtünk és arról is, amikor egy szervezet élesen bírálja azt, ez pedig nem is olyan ritka eset. Mindenesetre ezektől függetlenül is szeretjük az Apple termékeket. Ha új vagy ezen a terepen, érdemes egy iPhone-nal kezdened az ismerkedést, amit most akciósan vásárolhatsz meg az iSTYLE-ban.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!