imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

10 hasznos tipp az Apple Watch-hoz


Most, hogy elindult az Apple Watch értékesítése is hazánkban, úgy gondoltunk érdemes pár tippet adnunk azoknak, akik mostanában vásároltak maguknak Apple Watch-ot.

Pénteken rajtolt el Magyarországon az Apple Watch hivatalos csatornákon keresztül, és bevalljuk őszintén, egyikünk sem gondolta volna, hogy a külföldi rajt után 9 hónappal is ekkora lesz a kereslet az Apple okosórájára (ezért nem szabad hinni a kommentelőknek). Pontos számokat sajnos nem árulhatunk el, csak annyit, hogy az értékesítés indulása utáni két napban pontosan ötször annyi Apple Watch talált gazdára, mint amennyire mi számítottunk.

Jöjjön pár fontosabb tipp azoknak akiknek már megvan az Apple Watch-uk, vagy épp mostanában terveznek beszerezni egyet.

1. Értesítések eltüntetése egyszerűen
Ha sok értesítésünk gyűlt össze az Apple Watch-unkon, nem kell egyesével eltávolítanunk őket, a Force Touch segítségével erősen megnyomva a kijelzőt egyetlen érintéssel törölhetünk minden értesítést.

clear

2. Találd meg az iPhone-od
Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy otthon vagy az irodában elkallódott az iPhone-ja. Nekem például rendszeresen el tud bújni a frissen megszáradt ruhák, vagy a macska alatt otthon az iPhone-om, ilyenkor jól jön az Apple Watch. Az Apple Watch-on lapozzunk felfele, hogy elérjük a Glances, vagyis az Áttekintések menüt, lapozzunk oda ahol a Flight módot, illetve a Ne Zavarj módot is be tudjuk kapcsolni. Itt nyomjunk rá bal oldalt a kis iPhone gomra, ekkor az iPhone-unk hangosan jelezni fog, elég csak a hang után menni, hogy megtaláljuk. (A Glances elérése csak akkor érhető el, ha az óra számlapja látszik.)

ping

3. Hívások átküldése iPhone-ra
Amennyiben az óránkon veszünk fel egy beérkező hívást, de a telefonunkon szeretnénk folytatni azt, könnyedén megtehetjük. Az iPhone-t oldjuk fel, és nyomjuk meg felül a zöld sávot.

ring

4. Az utolsó alkalmazás megnyitása
Könnyedén lépkedhetünk két alkalmazás közt, egyszerűen csak nyomjuk meg a digitális koronát kétszer, ezzel az óra az utoljára használt alkalmazásra ugrik. Ha ismét duplán nyomjuk meg a koronát, visszatérünk az előző alkalmazáshoz.

5. Értesítések beállítása
Ha szeretnénk megmenteni magunkat attól, hogy a bejövő értesítések lépten nyomon megzavarjanak, fontos, hogy csak a legfontosabb eseményekről kapjunk értesítést. Nekem például az email és a Facebook értesítések teljesen ki vannak kapcsolva, hogy ne érkezzen naponta több mint 300 értesítés. Az iPhone-on indítsuk el az Apple Watch alkalmazást, és az Értesítések menüben csak azokat az értesítéseket engedélyezzük, amik feltétlen szükségesek.

ertesitesek

6. Az óra némítása
Amennyiben hozzám hasonlóan valakinek engedélyezve vannak a hangjelzések az óráján, érdemes ismerni ezt a funkciót. Előfordulhat, hogy tárgyalás közben egy hivás hangosan csörög a csuklónkon, ilyenkor nem kell pánikba esni, egyszerűen csak takarjuk le a tenyerünkkel a kijelzőt, és máris megszűnik a hangjelzés. Ide tartozik, hogy ha az iPhone-on bekapcsoljuk a Ne Zavarj módot, akkor az órán is bekapcsolódik ez a funkció, vagy akár fordítva is megtehetjük ezt.

7. Képernyőfotó készítése
Előfordulhat, hogy szeretnék elmenteni az utókornak például egy viccesre sikerült digitális rajzot, ilyenkor elég megnyomnunk egyszerre a digitális koronát és az oldalsó gombot, az óra máris elkészíti a képernyőfotót. Az így készült képet az iPhone-unkon találjuk meg az Összes Fotó, illetve a Képernyőfotók mappában.

screenshot

8. Válaszok egyszerűen
Bár lehet Siri segítségével is diktálni, sokszor a legegyszerűbb megoldás ha előre készített üzenetekkel válaszolunk. Az iPhone-on az Apple Watch alkalmazásban az Üzenetek menüben készíthetünk sablonokat, mint például, “hamarosan ott vagyok”, “kicsit késni fogok”, “én is szeretlek”, és hasonlókat.

szoveg

9. Osszuk meg a helyzetünket egyszerűen
Ha iMessage-ben szeretnénk megosztani ismerősünkkel a pontos helyzetünket például ha egy találkozót beszélünk meg, csak nyomjuk meg erősen a kijelzőt miközben benn vagyunk az üzenetben, és nyomjuk meg a kis leszúrt tűt formázó ikont. Ilyenkor az Apple Watch lekérdezi a GPS koordinátákat az iPhone-ról, és elküldi azt a címzettnek.

lokacio

10. Navigálj Taptikus jelzések alapján
Mielőtt kipróbáltam elképzelni sem tudtam hogyan lehet könnyedén navigálni egy órával, de kellemesen meglepődtem végül. Amennyiben az iPhone-on már beállítottunk egy úti célt, a telefon átadja azt az órának, de nem kell folyton a kijelzőt nézegetnünk, elég a csuklónkon a Taptic Engine jelzéseit figyelni, ugyanis az Apple Watch finom koppintásokkal jelzi ha jobbra vagy balra kell forduljunk. Ha balra kell forduljunk, az óra kétszer koppint, háromszor ismételve: kopp-kopp – kopp-kopp – kopp-kopp. Ha jobbra kell fordulnunk, akkor egy folyamatos 12-es sorozatot kapunk: kopp-kopp-kopp-kopp-kopp-kopp-kopp-kopp-kopp-kopp-kopp-kopp.

navi

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!