imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

10 információ az iPhone 8-ról


Ming-Chi Kuo, a KGI (szinte) tévedhetetlen elemzője pontot tett a nagy vita végére: szerinte az iPhone 8 nem lesz képes a megjelentőn keresztül leolvasni az ujjlenyomatot. Cserébe sok más, kisebb információt is megosztott, aminek viszont örülhetünk, ha megvalósulnak.

Kuo mostani előrejelzése letörte minden bizakodó rajongó álmát, akik abban reménykedtek, hogy elég lenne csak a kijelző bármely pontjára ráhelyezni az ujjunkat, a telefon már fel is old. Sőt, az elemző odáig megy, hogy egyáltalán semmilyen ujjlenyomat-leolvasó nem kerül majd az iPhone-okba, több ok miatt is.

Egyrészt a full-screen dizájn értelemszerűen nem működne a jelenlegi megoldással; másrészt a kijelzőn keresztüli azonosításnak egyelőre még komoly technikai akadályai vannak. Lassú, sokkal komplexebb pixeldizájnt igényel, illetve még az LCD-nél vékonyabb OLED panel vastagsága is túl nagy egy jól működő verzióhoz.

A Vivo megoldása is elég lassú jelenleg.

Bár Kuo nem említette, hogy mi várható helyette, a Bloomberg szerint ez egy minden eddiginél jobb arcfelismerő rendszer lesz. Az előlapi 3D szenzor segítségével történő azonosítás párszáz milliszekundum alatt lejátszódna, és nagyobb távolságokból is működne, akár még úgy is, hogy a telefon az asztalon pihen, nem kellene az arcunkba nyomni a készüléket. Én személy szerint nem rajongok az ötletért, de abszolút meggyőzhető vagyok, ha tényleg egy ütős technológiával jön ki az Apple.

De, hogy ne csak rossz hírekkel szolgáljon, Kuo mondott pár igazán érdekes újdonságot is. 10 pontba szedte előrejelzéseit:

  • Megerősítette, hogy három új modell érkezik (iPhone 7s, 7s Plus és 8), amelyek közül csak az utóbbi kapja meg az OLED kijelzőt.
  • Az OLED verziónak lesz a legnagyobb screen-to-body aránya az összes eddig ismert okostelefon közül, tehát még kevesebb káva lesz rajta, mint mondjuk a Samsung Galaxy S8-on.
  • 3D érzékelős kamerát is kap.
  • Az iPhone 8 és a 7s Plus 3 giga, a sima 7s pedig 2 giga RAM-mal érkezik majd.
  • Mindegyik modell kapható lesz 64 és 256 gigás tárhellyel is.
  • Mindegyik modell Lightning csatlakozót kap, ugyanakkor beépítik az USB-C power delivery IC-jét a gyorstöltés érdekében.
  • Sokkal jobban fognak szólni a telefonok sztereó hangszórói.
  • Az exkluzivitás érdekében az OLED kijelzős modell kevesebb színopcióval fog érkezni, mint a többi.
  • Nem lesz akkora csúszás a szállításban, mint ahogy eddig gondolták, de az OLED modell így is valamivel később jöhet ki, bár szeptemberben bemutatják majd mindhárom verziót.
  • 2017 őszén körülbelül 80-85 millió példányt tud majd leszállítani az Apple, aminek csak a fele lesz az iPhone 8 része.

Így látja tehát Kuo az iPhone 8 jelenlegi helyzetét. Mi egy kicsit sajnáljuk az ujjlenyomat-leolvasót, viszont a világbajnok screen-to-body arány ígéretesnek hangzik.

Forrás: Macrumors 1, 2

Ebben a dossziéban megtalálsz minden fontosabb hírt a hamarosan érkező zászlóshajóról, ha nem tudsz addig várni, nézz szét az akciós iPhone-ok között.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!