imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

10 millió előfizetője van az Apple Musicnak


Bár még csak hat hónapja indult el az Apple Music, igen jó ütemben gyűjti az előfizetőket, és közelít legnagyobb riválisához a Spotify-hoz.

Nagyon beindult az Apple Music a karácsonyi szezonban, már több mint 10 millió előfizetője van az Apple szolgáltatásának a Financial Times jelentése szerint. Természetesen ez még nem hivatalos, de hamarosan érkezik az Apple Q1-es pénzügyi jelentése, amiből minden bizonnyal pontosabb adatokat is megtudhatunk. A növekedés mértéke hatalmas, tekintve, hogy Tim Cook októberben erősítette meg, az akkori 6,5 milliós számot. Bár kevesebb mint három hónap alatt szerzett több mint 3,5 millió új előfizetőt az Apple, nem szabad elfelejteni, hogy a hatalmas növekedést a karácsonyi szezon iPhone eladásai pumpálhatták fel, tehát az év elején ez a növekedési ütem valószínűleg lassulni fog majd.

s6-applemusic-blur

Az Apple Music 2015 június 30-án indult el több mint 100 országban, és pillanatok alatt bebetonozta a második helyét a piacon a Spotify mögött. A Spotify-nak jelenleg 20 millió előfizetője van és hat év alatt érték el ezt a mennyiséget, az Apple pedig mindössze hat hónap alatt hozta ennek a felét. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a Spotify egy hat éve még nem is létező piacot indított el, az Apple pedig csak belépett az immár népszerű zenei streaming piacra. Érdekes az is, hogy az utóbbi hónapokban nem nagyon hallani arról, hogy jelentősen növekedne a Spotify előfizetőinek a száma, csak a fenti 20 millióról hallunk, ettől függetlenül talán nem túl elrugaszkodott becslés, hogy a Spotify mostanra elérhette a 25-30 milliós előfizetői tábort. A Bussines Insider megkérdezte a Spotify-t van-e valami hozzáfűznivalójuk az Apple Music 10 milliós mérföldkövével kapcsolatban. Jonathan Prince a Spotify kommunikációs vezetője válaszul csak annyit mondott, hogy a 2015 második felében minden eddiginél nagyobb növekedést produkált a cég, de pontos számot nem mondott az előfizetések számának alakulásáról.

music4

Ettől függetlenül jól látszik, hogy az Apple elég jól halad a saját maga által kijelölt úton. Tim Cook egy interjúban elmondta, hogy az Apple saját célkitűzése, elérni a 100 milliós előfizetői tábort. Azt sajnos nem tudjuk, hogy mikorra tervezik elérni ezt a célt. Ha az idei év elején lassul is majd az előfizetők feliratkozása, elég biztosan meg lehet jósolni, hogy 2017-re az Apple Music utoléri, vagy meg is előzi a Spotify-t.

Apple Music

Az biztos, hogy kemény harc lesz a jövőben is a két vállalat közt az előfizetőkért folytatott háborúban. A Spotify jelentős előnnyel bír, az Apple-nek viszont ott van az az előnye, hogy minden iPhone készüléken előretelepített az Apple Music alkalmazás, és az iPhone eladások is jól láthatóan húzzák be az új előfizetőket.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!