imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

10 millió feliratkozónál járhat az Apple Music


Majdnem pont egy hónapja, egészen pontosan június 30-án indult útjára az Apple zenei streaming-szolgáltatása, az Apple Music. Az elmúlt négy hétben, illetve a negyedéves pénzügyi jelentés alkalmával a cég ugyan nem közölt pontos számokat a felhasználó bázissal kapcsolatban, egyes értesülések alapján azonban elég jól állnak.

Tim Cook csak annyit mondott a Q3 eredmények ismertetésével kapcsolatos telefonkonferencián, hogy „hihetetlen” az Apple Music iránti érdeklődés, illetve hogy „milliók és milliók regisztráltak” a szolgáltatásra. Ahogy megszokhattuk, ennél sokkal több konkrétumról nem is esett szó. Nyilvánosságra ugyan nem hozzák a számokat, a zeneipar tagjaival azonban természetesen megosztják azokat. Innen tudta meg a HITS Daily Double is, hogy nagyjából 10 millió felhasználó iratkozott fel eddig a szolgáltatásra, ami a kiadókat is meglepte:

Az Apple nem hozza nyilvánosságra a streaming eredményeket, de megmutatta azokat a jogtulajdonosoknak, akik meglepődtek, hogy már most milyen jók a számok. Néhány stílus – elsősorban az élvonalbeli hiphop –esetében gyakorlatilag a Spotify szintjét hozza a lejátszások száma. Néhány jogtulajdonos úgy gondolja, hogy az Apple-nek nyilvánosságra kéne hoznia az eredményeket; ez a döntés feltehetően Eddy Cue hatáskörébe tartozik. Az adatok ismertetése valószínűleg sok korábbi [iparági] kételkedőt is meggyőzne.

iphone6-applemusic

A forrás természetesen nem fedte fel a kilétét, nehogy percekkel később feltűnjön a sarkon a nagy fekete autó, és válogatott kínzásoknak vessék alá az épülő Apple Campus 2 kifejezetten erre a célra tervezett pincéjében. Az egy hónap alatt elért 10 milliós szám egyébként valóban impresszív, a felét hozza a Spotify 7 év alatt összegyűjtögetett 20 millió fizetős felhasználójának, nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy az Apple Music előfizetői közül még senki nem fizetett ténylegesen a szolgáltatásért. Persze a Spotify is beleszámolja az adatokba az éppen az ingyenes próbaidőszakban résztvevőket, de nekik ezen kívül van még 55 millió ingyenes felhasználójuk is.

A korábbi pletykák alapján az Apple a 100 milliós álomhatárt célozta meg az Apple Music elindításakor, bár arról nem esett szó, hogy mennyi idő alatt kívánják elérni ezt a célt. Ez egyébként elég merész elképzelés, ha mondjuk 8 dolláros átlagos havi előfizetési díjjal számolunk, akkor is évi 9,6 milliárd dolláros pluszbevételt hozna az ágazat az Apple számára. És hogy mi az igazság ami a jelenlegi felhasználókat illeti, illetve hányan maradnak a 3 hónapos ingyenes próbaidőszak után? A válaszokat az Apple-t ismerve talán sosem hozzák nyilvánosságra. Így aztán kicsit korai még hatalmas sikerről beszélni.

Forrás: HITS Daily Double via iMore.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!