imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

100 000 dolgozót venne fel az Amazon a koronavírus miatt


Hatalmas mennyiségben alkalmazna új embereket az Amazon. Mindezt azért, hogy a járvány miatt megnőtt kiszállítási igényeket kordában tarthassák.

A koronavírus rendkívüli mértékben terjed, hamarosan elérjük a 200 000 hivatalos fertőzöttet. Az Egyesült Államokban sem túl rózsás a helyzet, ott 5 000 fertőzöttet és közel 100 halottat eredményezett a vírus. Éppen ezért nem csoda, hogy a hazai helyzethez hasonlóan ott is megkezdődött az élelmiszerek és tisztítószerek felvásárlása, a bespájzolás és természetesen az #otthonmaradás.

Ebben pedig remek társ az Amazon. Tőlük ugyanis tonnaszámra lehet házhoz rendelni… egész konkrétan bármit. Konzervet, szappant, kutyakaját, jó esetben még WC-papírt is. Ez a helyzet azonban óriásira növelte az érdeklődést a termékeik iránt, melyet a világhírű kiszállítási rendszerük sem bír el. Éppen ezért érkezhet 100 000 új dolgozó a raktárakba, valamint a kiszállításért felelős egységekbe, hogy minden a megszokott mederben mehessen. Legalábbis, ami a házhozszállítás hatékonyságát illeti.

Az Amazon az újonnan érkezők mellett a meglévő dolgozókat is igyekszik motiválni. Egy 350 millió dolláros fejlesztési csomag keretében ugyanis minden raktárban és logisztikai egységekben dolgozó órabérét két dollárral emelik. Pontosabban 2 dollárral az Egyesült Államokban és Kanadában, 2 fonttal az Egyesült Királyságban és 2 euróval az EU-ban.

Attól persze nem kell aggódni, hogy ez a több ezer ember egy helyen kezd majd el dolgozni, ezzel alapozva meg egy újabb gócpontnak. Ismerve az Amazon, illetve Jeff Bezos hozzáállását az emberiséget ilyen szinten érintő kérdésekhez, valószínűleg sokkal magasabb biztonsági fokozatba kapcsoltak, mint amit az itthoni cégek el tudnak képzelni.

Forrás: The Verge

Nálatok milyen intézkedések születtek?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!