imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

11“-es iPad Próról pletykálnak – csak minek?


Ugyanis valószínűleg egyáltalán nem is lesz ilyen. Logikusan végig gondolva legalábbis nem sok értelme lenne. Ismét egy pletyka, amit érdemes fenntartásokkal kezelni. Elmondjuk, miért!

Egy ideje már keringenek a hírek, miszerint érkezőben van egy adag új iPad Pro, köztük a legizgalmasabb Home gomb nélküli, Face ID-vel felszerelt, szinte kávamentes szörnyeteg is. Ebben idáig semmi újdonság nincs, a legtöbb forrás az idei WWDC-re várja a bejelentést (aminek dátuma tegnap hivatalosan közlésre került). Igen ám, de a napokban bizonyos források elkezdték tovább csavarni a dolgot, és arról beszéltek, hogy a 10,5“ helyett idén 11“-es lesz a kisebb iPad Pro.

Egy felől persze, simán lehet, hogy lesz ilyen – nem vagyok se Ming-Chi Kuo, se Mark Gurman, nem tudom biztosan mit, mikor fog bemutatni az Apple. Még valamennyire logikusnak is tűnik: a Home gomb eltávolításával, és a kicsit vékonyabb kávával relatíve egyszerűen lesz a 10,5“-ből 11“-et csinálni. Ennek ellenére egy ilyen lépés nagyon nem illik bele a képbe. Soroljuk az okokat…

Először is, a mostani 10,5“ modell rendkívül zsenge jövevény, alig fogja betölteni az első életévét a WWDC-re. Emellett pedig meglehetősen népszerű is. Még a 9,7“-es iPad Pro is 15 hónapig húzta, pedig az közel sem volt ilyen kelendő, ráadásul már egy avulóban lévő dizájnra épült. Ennek a leváltása rövid időn belül nem tűnik annyira szokatlannak. Egy népszerű, egy év alatti, modern külsejű iPadé viszont annál inkább.

Másodszor, az Apple jellemzően a frissítések során inkább a vékonyítás, méretcsökkentés mellett szokta letenni a voksát. A jelenlegi mintázatok alapján a vékonyabb káva, és a Home gomb eltűnésének következtében felszabaduló helyett sokkal inkább használnák arra, hogy egy kisebb fizikai méretű, de továbbra is 10,5“-es iPadet építsenek belőle, sem mint hogy felpumpálják a kijelzőt még fél inch-csel. Arról nem beszélve, hogy a nagyobb kijelző több akkumulátort is eszik.

iPad Pro
Az említett 9,7″-es iPad

Harmadszor pedig a 11“ már szinte kellemetlenül közel lenne a 12,9“-hez. Ez utóbbi méretváltozásairól nem szólt semmilyen pletyka, tehát valószínűleg marad a képátló, ami érthető is. Most, hogy ez alá mennyire kell egy 11“-es modell, az kérdéses. A 9,7“-ről 10,5“-re emelés épp elég volt, nem tűnik indokoltnak még jobban közelíteni a kategóriákat.

Végül, de nem utolsó sorban ne menjünk el amellett sem, hogy a pletyka kiinduló forrása a tajvani Economic Daily News kínaiul írt weboldala. Ez egész pletykabomba ennek egy feltehetően Google Translate-es fordításából robban ki. A pontos fordítás szerint ez áll az oldalon (elvileg):

Jelentések szerint ebben az évben az Apple várhatóan bemutat egy új iPad Prót 11 inch körüli méretben.

Kiemelném a lényeget: 11 inch KÖRÜLI méretben. Ebbe egész nyugodt lelkiismerettel belefér a 10,5“ is, és egyáltalán nem azt jelenti, hogy biztosan, pontosan ekkora lesz az iPad Pro.

Összegzésképpen tehát: egyáltalán nem biztos, hogy nem fog jönni ilyen, fentebb tárgyalt tablet, egyszerűen csak nem tűnik logikusnak. Mielőtt elkezdenénk rá gyűjteni, legalább egy Kuót vagy Gurmant várjunk meg. Úgyis biztosan írunk majd róla.

Forrás: iPadInsight

A szóban forgó 9,7“-es és az előző generációs 12,9“-es iPad Pro egyébként éppen elég komoly akcióban várja jövendőbeli tulajdonosát, érdemes vetni rájuk egy pillantást a webshopban.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!