imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

110 dollárra várja az Apple-részvényeket a Morgan Stanley


A befektetésekkel foglalkozó amerikai óriás, a Morgan Stanley ma módosított korábbi várakozásain, és a 110 dolláros értékre várja az Apple részvényeit a közeljövőben. Nem sokkal ezután egy másik befektetőcég, a Barclays is ugyanígy tett, pedig ők korábban elég borúlátóak voltak az Apple papírjaival kapcsolatban.

Akkor mindenki rohanjon, és tankoljon be a cég, részvényfelosztás után elérhetőbb papírjaiból? Nem tudom, én nem vagyok tőzsdei elemző, azt azonban nem árt figyelembe venni, hogy az amerikai elemzők az iWatch idei piacra lépésével számolnak akkor, amikor ilyen értékekkel dobálóznak. A Morgan Stanley egy, a befektetőinek szánt (és később az AppleInsiderhez is eljutó) kutatás alapján ugyanis azt állítja, hogy akár 60 millió darab is gazdára találhat az állítólagos okosórából.

Érdekesnek tartom, hogy ilyen, nagynak mondható cégek is felülnek a pletykavonatra, és egy egyáltalán nem megerősíthető találgatás alapján ajánlanak az ügyfeleiknek megvételre egy részvényt. A 110 dolláros érték egyébként mindenkori rekord lenne, hiszen ha a 7 az 1-hez felosztás előtti értékkel számolunk, ez részvényenként 770 dollárra jönne ki. A rekord egyébként 705 dollár volt annak idején.

A londoni Barclays mindenesetre azért óvatosabb, noha ők is a 110 dolláros árat lőtték be, más okokkal magyarázzák a dolgot. Ők ugyanis Tim Cooknak szavaznak bizalmat ezzel a lépéssel, aki szerintük megszilárdította a stratégiáját, és elnyerte a befektetők bizalmát. Ráadásul az iPhone is jobban teljesített a várakozásaiknál, a negyedévre vonatkozó korábbi 35 millió darabos becslést most 37 millió darabra módosították. A bevételt is magasabbra várják, az eddigi 37,85 milliárd dolláros tipp helyett 38,33 milliárd dollárra. Az egész évre vonatkozóan pedig az iPhone-eladások 14%-os növekedését várják.

Hogy mi az igazság, az majd a jövő hét keddi negyedéves beszámolóból fog kiderülni, amikor is az Apple közli a cég elmúlt negyedévre vonatkozó eredményeit. Addig is – hogy a fentiek miatt-e vagy sem, azt nem tudom –, a mai nap folyamán a cikk írásáig az Apple-részvények árfolyama kb. 1,65%-os pluszban, 96,8 dolláron áll. Ezt egyébként bármikor ellenőrizhetitek az iMagazinon is, a (teljes) fejlécben a keresőmező alatt található kis ikonnal.

Forrás: AppleInsider. Borítókép: Yahoo Finance.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!