imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

1 100 darab régi Apple számítógép kerülhet a kukába


Egy osztrák férfi valószínűleg a világ legnagyobb Macintosh kollekcióját készül kidobni, ha csak nem talál egy olyan befektetőt, aki gondjukat viseli. A kollekció fele jelenleg a prágai Apple Múzeumban található.

Egy-egy régi Mac néha felbecsülhetetlen értéket képvisel, főleg az Apple korai korszakából. Ezt tudják azok a gyűjtők is, akik ebbe fektették a pénzüket, a világ legnagyobb kollekciója azonban nem az ő kezükben van. A kollekció egy osztrák szomszéd birtokában van, aki az 1980-as évek óta foglalkozik Apple számítógépek szervizelésével.

Roland Borsky azt meséli, hogy eleinte nagyon jól ment a bolt, műhelye rendkívül népszerű volt és az évek során rengeteg számítógép halmozódott fel a raktárában. Egy része most is nála van, egy másik (472 darab) pedig a prágai Apple Múzeumban lett elhelyezve. Mióta Bécsben új Apple Store nyílt néhány hónappal ezelőtt, azóta Borsky-nak már kevésbé fut a szekere.

Elmondása szerint az új termékeknek rendkívül nehéz a szervizelése a nem hivatalos partnereknél, hiszen nem jutnak eredeti alkatrészekhez ,jó minőségű utángyártottat pedig több hónapba telik beszerezni. Ezért Borsky csökkenteni szeretné a kiadásait, ugyanis a felhalmozódott gyűjtemény tárolása nagyon sokba kerül.

Borsky azt reméli, hogy valaki meg tudja menteni a gyűjteményt, vállalja a raktározását és feltudja menteni a felgyülemlett 20-30 ezer eurós adósságából. A gépeket egyébként időszakos kiállításokon lehet többnyire megtekinteni, de a tulajdonos azt szeretné ha biztonságos helyre kerülnének ahol mások is megnézhetik. A Reuters megkeresésére az Apple egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Forrás: Reuters

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!