imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

117 új emoji érkezik, de minket csak egy érdekel


Igazi hiánypótló emojival bővül a tárház, amivel olaszosra vehetjük a figurát. Nevessünk sírva együtt! Mert a télapó sem a régi már…

Azt, hogy milyen emojik kerülnek be az iOS-be, nem az Apple határozza meg, hanem a világ vezető IT-s cégeit tömörítő Unicode Consortium. Igen, az Apple-ben, Huaweiben, Google-ben, Facebookban, IBM-ben, de még a Netflixben, az Oracle-ben és az SAP-ben is valakinek az a feladata, hogy a modern világ legújabb hieroglifáit vitassa meg. Hogy épp milyen új képre van halaszthatatlan szükségünk, és milyen (bőr)színekben.

Idén a 13.0-ás verzió gördül ki majd 117 új emojival. Ha felkészültél alacsony vérnyomásod felpumpálására, vagy csak egy ipari méretű facepalmra, akkor nagy levegő, csapjunk bele. Ne feledd, olyan korban élünk, ahol épp a Jóbarátokat vették elő rasszizmus vádjával.

Többek között az alábbiak jönnek:

 • Szoptatós emojik. A többesszám nem csak a bőrszínek miatt indokolt, mert van szoptatós apuka és gender semleges szoptatós ember. És nem csak cumisüvegből, apa cicijén lóg a baba a képen. Nem viccelek!!!
 • Személy frakkban és személy fátyollal. Maradi környezetben akár menyasszonyt és vőlegényt is írhatnék, de senkit sem akarok megsérteni; meg másra is használhatóak biztosan.
 • Gendersemleges mikulás. Direkt nem télapót írtam, hogy ne tévesszelek össze. Bár már késő, ugye?
 • Ezt a részt zárjuk is a gender semleges szimbólummal. Szerintem mondjuk elég lenne ez bármelyik másik elé jelzőnek, és akkor gendersemlegessé tehetnánk bármely emojit, nem kéne a triplázás.
 • Ninjaaaaa!
 • Miután épp leolvasztjuk a világát, jöhet a jegesmedve. Haldoklik, megérdemli. Meg jön a mammut, a dodó madár, a bölény, és a hód, mert olyan gyakran használjuk őket, hogy jobb ezen spórolni. Meg a fekete macska. Eddig nem volt? Hogy bírtuk ki?
 • Jön az olíva meg az áfonya. Laposföld hívőknek laposkenyér, a francia életérzésért a fondü.
 • A bubble tea akkora sláger, hogy emojit csinálnak belőle. Nagy szívószállal, műanyag pohárban sok cukorral, előre a környezetért!
 • Katonai sapka, hogy bírd az emoji rohamot.
 • Vietnámi papucs, matrjoska baba, pinata, harmónika, bumeráng; van itt kérem minden, mint a búcsúban!
 • Maszkolt arc, ami lehet akár rossz bácsi is, de lehet vicces is. Vagy csak egy cikkíró, aki épp emojikról ír, és így érzi magát.
 • Sírva nevetős. Teljesen jogos, tényleg kell.
 • És a végére hagytam a legfontosabbat: OLASZ KÉZMOZDULAT! Oké, lehet nem így hívják. Tudod, az a tipikus olasz gesztus, amivel minden mondanivalódat olaszossá teszel. Na, ez végre valami! Nem is tudod elképzelni a mozgás nélkül, ugye?

Ajánlom mindenkinek, hogy böngéssze át a teljes 13.0-s listát. Egyes cégek kicsit másként fogják majd implementálni a képeket, de az irány nagyjából mindenkinél ugyanaz.

A jó hír, hogy ezek ugyan bekerülnek, senkinek sem kötelező használni őket, ahogy eddig sem. Ha valaki szereti, hajrá, nekem bőven elég az ilyen cikkek írása közben ventilálni a társadalmunk változásairól a kollégáknak. Jut eszembe, az új sírkő emojit kihagytam a felsorolásból…

A 13.0 szabványt az Apple vélhetően idén is ősszel implementálja majd az új operációs rendszerek (vagyis iOS 14 és iPadOS) kiadásával.

Forrás: Unicode Consortium

Mit hagytam ki a felsorolásból, ami neked felkeltette a figyelmed? Melyiket várod a legjobban? A sírva nevetőset, ugye?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!