imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

15 éve nyílt meg az első két Apple Store


2001 május: az Apple megnyitja az első két Apple Store-t. Akkor még senki nem gondolta volna, hogy ennyire sikeres lesz Steve Jobs elképzelése.

15 évvel ezelőtt, Steve Jobs fekete garbóban és Levis farmerben mutatta be az újságíróknak az első Apple Store-t. Érdekesség, hogy az Apple akkori vezetősége nem igazán értékelte Jobs ötletét, nagyon rossz ötletnek tartották, hogy az Apple saját üzleteket nyisson. Jobs ezért egy konténert hozatott az Apple Campus egy eldugott szegletébe, és teljesen titokban dolgozott a projekten. Íme így mutatta be Steve Jobs a nagyközönségnek, az első Apple Store-t.

A megnyitás napján több mint 500 elkötelezett Apple rajongó várta a bolt megnyitását. Akkor még egészen elképesztőnek találták az újságírók, hogy ennyi ember összegyűljön egy boltmegnyitóra, pedig ez még csak a kezdet volt. Az iPhone megjelenése óta, nem ritka, hogy 5-10 000 ember várakozik az Apple Store-ok előtt, hogy megvásárolhassák az iPhone-t, de egy-egy új Apple Store megnyitójára is több ezren gyűlnek össze.

facilities_large_2x

A 15 évvel ezelőtti Apple Store-ok sokat fejlődtek az évek során. Az akkori fehér-fekete bútoros dizájn mára teljesen megváltozott. Ezek a változtatások két nagy lépcsőben történtek. Elsőként a fekete-fehér bútorokat cserélték le fára, az utóbbi pár évben pedig Angela Ahrendts irányítása alatt még szellősebb, élő fákkal beültetett Apple Store-ok nyíltak meg, és persze megváltoztak a plakátok, és a kiegészítők elhelyezései is. Nem mellékesen most már hatalmas 4 illetve 6K felbontású videós falakat is látni a legújabb Apple Store-okban. Érdemes a lenti videót összehasonlítani a fenti Steve Jobs félével, gyakorlatilag ég és föld a különbség.

Ez a legnagyobb termékünk.

Ezt mondta Angela Ahrendts tegnap, a legújabb, San Franciscóban nyíló Apple Store bemutatása előtt, és ez természetesen igaz is. A hatalmas Apple Store-ok minden négyzetcentiméterét ugyanolyan gondosan tervezi meg az Apple mint bármelyik iPhone-t vagy Macet, ebben pedig nagy szerepe van Jony Ive-nak, aki felelős a legújabb iPhone dizájnokért, és az Apple Store-ok megtervezését is ő maga irányítja, illetve tervezi meg a bútorokat.

KJciPmj

15 év után is jól látszik, hogy Steve Jobsnak igaza volt amikor keresztülvitte az akaratát a vezetőségen. Mostanra bebizonyosodott, hogy Jobsnak (megint) igaza volt, és látta a jövőt. Az elmúlt 15 évben 475 Apple Store nyílt világszerte, és több mint 1 millió ember fordul meg ezekben az üzletekben. Naponta!

f8ec1_60-minutes-ahrendts-mock-store

Nem kell sokat gondolkoznunk, hogy eszünkbe jusson jópár, mára már ikonikussá vált Apple Store. A New York Apple kockát senkinek nem kell bemutatni, de ott van a londoni Regent Street, vagy a Covent Garden is, melyeket már sok olvasónk megcsodálhatott személyesen is. Az Apple boltjai nem csak lelketlen üzletek hálózata, hanem közösségi élményt is nyújtanak, miközben el is varázsolják az embereket. Talán már te is hallottad az alábbi mondatot:

Találkozzunk az Apple Store előtt.

apple_store_nyc-e1399320877850

 

02-1415-Third-Street-Promenade—Santa-Monica-CA
brussels the-new-apple-store-in-istanbul-is-absolutely-beautiful-photos

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!