imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

15 éves lett a GarageBand


Az Apple professzionális célokra is alkalmas, ugyanakkor mindenki számára elérhető és használható ingyenes „zenei stúdiója“ már több mint másfél évtizede áll a felhasználók rendelkezésére.

Sokan csak úgy gondolnak a laptopokra, mint egy darab hardverre. A mérlegelés során azonban fontos szempont lehet a Mac mellett, hogy a gép mellé minden esetben jár egy nagy adag kiváló minőségő szoftver is. Nem kell külön megvenni az operációs rendszer legfrissebb kiadását, nem kell külön irodai csomagot vásárolni, hiszen a legtöbb felhasználó számára a gyári programok bőven elegendő tudással rendelkeznek.

Ide tartozik többek közt a GarageBand, amivel kapcsolatban magamból kiindulva kapásból azt mondanám, hogy talán nem különösebben népszerű program, pedig, ahogy arra Steve Jobs is rávilágított a bemutatón: rengeteg hobbizenész van a háztartásokban szerte a világon, akik hasznát tudnák venni egy ilyen alkalmazásnak.

Alkalmas legyen professzionális felhasználásra, de ne kelljen profinak lenni a használatához.

Valami ilyesmi lehetett a GarageBand fő tervezési elve, amit azóta is szem előtt tart a cég. A születésnap alkalmából nosztalgiázzunk egy kicsit, és nézzük meg, milyen volt 15 évvel ezelőtt Steve Jobs bemutatója.

Számomra a mostani, kicsit ridegebbre vett Keynote-ok után egészen új élmény volt látni, ahogy Jobs halál laza stílusban lehuppan egy munkaasztal mögé és olyan könnyedséggel mutogatja a GarageBand képességeit, mintha csak a szomszéd srác demózná legújabb szerzeményét. Még a lábával is dobolgat hozzá.

Forrás: 512pixels

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!