imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

1500 új emojival támad a Facebook Messenger


Tegnap írtunk róla, hogy úgy tűnik, hamarosan a Facebook is halad a korral, és a Messenger esetében is elkezdik az end-to-end titkosítás alkalmazását a kommunikáció során. Nos, a jelek szerint erre még várnunk kell, addig is kapunk viszont 1500 új emojit maholnaptól.

Az emoji karakterek egyébként az Unicode-szabvány részei, vagyis mára már teljesen szabványos és elfogadott „betűknek” tekinthetjük őket, amiket a modern eszközök nagy része támogat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenhol pontosan ugyanúgy jelennének meg – ez pedig bizonyos esetekben félreértésekhez vezethet. A Facebook ezt írja erről a bejelentésben:

Az emojik megváltoztatták azt, ahogy beszélgetünk egymással – legyen szó egy mosolygós arcról, ami azt mutatja hogy boldog vagy, egy felfelé mutató hüvelykujjról, vagy egy pizzáról ha éhes vagy, az emojik mókás és egyszerű módot adnak arra, hogy kifejezhesd magad ott, ahol a szavak már nem elegek – és az emberek imádják őket! Valójában az összes Messengeren küldött üzenet közel 10%-a tartalmaz legalább egy emojit. Ugyanakkor nem minden platform tartotta magát az emoji szabványokhoz a fejlődése során – ami azt jelenti, hogy néha a másik félnél nem az az emoji jelenik meg amit elküldtél.

Facebook-Messenger-emoji-1

Nos, a Facebook erre a problémára szeretne megoldást nyújtani az 1500 új emojival, melyek minden készüléken és minden platformon pontosan ugyanúgy jelennek majd meg. Nem matricákról van szó tehát, hanem az összes szabványos emoji saját újraértelmezéséről és újrarajzolásáról. Ha pedig már itt tartottak, akkor a Unicode 8.0-ban megjelenő állítható bőrszínű emojikat is beletették a pakkba, ami sok androidos készülék esetében az új szabvány első alkalmazása lenne. Emellett a nőket ábrázoló képecskékre is nagy hangsúlyt fektetnek:

Diverzifikáljuk a nemeket egy kiegyensúlyozottabb elosztás létrehozása érdekében, ami jobban reprezentálja a világunkat. Most először, a Messenger emojik használatával láthatsz majd női rendőrt, futót, gyalogost, szörföst és úszót, és a jövőben folyamatosan bővítjük majd a listát.

Facebook Messenger emojik

Az új emojikat mostantól érhetik majd el folyamatosan világszerte a Messenger felhasználói. A funkció egy dedikált gombot kap, amivel gyorsan kiválaszthatjuk majd a helyzethez legjobban illeszkedő hangulatjelet. A gomb a szövegbeviteli mező alatt, baloldalon lesz, ha a normál billentyűzetet használjuk éppen, akkor itt válthatunk az emojikra, majd innen válthatunk vissza a betűkre. A Facebook egyedi megoldása természetesen a Messengerben érhető majd el, tehát nem írja felül a készülékünkön lévő gyári emojikat, azokat továbbra is kedvünkre használhatjuk.

Facebook Messenger emojik

Forrás és képek: Facebook

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!