imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

17 mérnök hagyta ott az Apple autós projektjét


Folytatódnak az Apple autós projektjének vagy ha úgy jobban tetszik, a Project Titan kalandjai. A legutóbb 17 olyan mérnök hagyta ott vállalatot, akik kifejezetten autóépítéshez értenek, tehát nem programozókról van szó. Jelentheti ez egyben az Apple autós ábrándjainak végét?

Régóta egyre valószínűbbnek tűnt, hogy az Apple, ha nem is véglegesen, de egy időre biztosan felhagy a saját autótervezéssel. Pedig izgalmas dolgokon járt az agyuk a mérnököknek Cupertinóban. Ehelyett csak egy unalmas önvezető rendszerre lehet számítani, annál is inkább, mert 17, az autóépítéshez értő mérnök hagyta ott a vállalatot a Zoox kedvéért. A távozó mérnökök szakterülete egyébként első sorban a fék- és felfüggesztés-rendszerek tervezése. Ha nem készül saját autó, akkor teljesen érthető, hogy ezek a srácok a továbbiakban csak fejüket vakargatták volna az Apple Parkban lágy madárcsicsergés közepette.

A Zoox egyébként egy 2013-ban alapított startup cég, és nem árulok el nagy titkot azzal, hogy önvezető autók építésével foglalkoznak. Eddig egyetlen termékük sem jelent meg, ám korábban megállapodást kötöttek az Apple-lel, így még az is lehet, hogy az említett 17 mérnök nem munkaadót, csak munkahelyet változtatott. Az nemrég derült ki, hogy az Apple egy meglehetősen újító autóban gondolkozott ez idáig, a kormányt például úgy ahogy van, elhagyták volna a járműből. Nos, a Zoox koncepció autója sem éppen hétköznapi megjelenésű: még az is lehet, hogy a jövőben ebben az autóban debütál majd az Apple önrendelkező szoftvere.

Forrás: Bloomberg

Project Titan? Apple Autó? Ha teljesen lemaradtál volna a témáról vagy mélyebben beleásnád magad a részletekbe, akkor olvasd el összefoglaló cikkünket! Persze király lenne, ha pár év múlva már az Apple Autó bejelentéséért izgulhatnánk, de egyelőre az iPhone-okkal és Apple Watch-okkal is beérjük. Utóbbihoz például most jóárasítva hozzá is juthatsz az iSTYLE akció keretében.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!