imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

2 egyszerű trükk, amikkel fele idő alatt töltheted fel az iPhone-t


Néha előfordul, hogy nincs időnk végigvárni, amíg feltöltődik az iPhone, és valami gyorsabb megoldás kéne. Erre az esetre mutatunk két trükköt, amiknek köszönhetően pillanatok alatt pumpálhatunk egy kis életet a lemerült telefonokba.

A legtöbb esetben az iPhone, ha nem játszunk sokat rajta, akkor ki szokta bírni az egy munkanapot. Sokan emiatt ráálltak arra az egyszerű megoldásra, hogy éjszakára töltőn hagyják a készüléket, így minden napot 100%-os aksival kezdhetnek. Este pedig mindegy, hogy milyen gyorsan töltődik fel, jobb esetben tudunk 6-8 órát aludni, ennyi pedig bőven elég egy 0-100%-os töltéshez is.

De mi van akkor, ha elfelejtetted éjszaka tölteni, vagy bulizni voltál, vagy csak sokat játszottál napközben? Valószínűleg pont akkor fog lemerülni a telefon, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Akiknek mozgalmasabb a napja, ilyenkor mint méhecskék szállnak konnektorról konnektorra, és csak reménykedni tudnak, hogy sikerül egy töltés alatt annyi kraftot belepakolni a telefonban, hogy az kibírja majd a következő áramforrásig. Elég stresszes.

charge

Pont ezekre a helyzetekre vezették be az Androidos gyártóknál a gyorstöltés lehetőségét, amivel körülbelül fél óra alatt akár 50%-ig is fel lehet tornázni a telefon töltöttségét. Kuo szerint már az Apple is dolgozik valami hasonlón, ami akár a következő iPhone-ban debütálhat, azonban addig nekünk még itt a probléma a nyakunkon. Van viszont két egyszerű trükk – egy hardveres és egy szoftveres – amivel akár a felére is csökkenthetjük a konnektor melletti malmozással töltött időt.

Finomhangolás a beállításokban

Nem a legkényelmesebb megoldás, de ha nem várunk semmilyen fontos hívást vagy üzenetet, segíthet, ha repülőgépes üzemmódba kapcsoljuk a készüléket. Ilyenkor lényegében kikapcsoljuk az internetes és a GSM adatforgalmat, ami egy jelentős részét viszi az akkumulátor töltöttségének. A bekapcsolása gondolom senkinek nem ismeretlen, de azért álljon itt egy leírás:

  1. A kijelző aljáról húzd fel a Control Centert
  2. Nyomj rá a a bal felső sarokban, a repülőgép szimbólummal ellátott gombra
how-to-charge-your-iphone-faster

Csak arra kell figyelni, hogy ne felejtsd el visszakapcsolni, ha már feltöltött a telefon. A másik megoldás, amit tehetünk, hogy bekapcsoljük a Low Power Mode-ot, ami egy sor akkumulátorkímélő optimalizálást fog végrehajtani a rendszeren. Visszavesz pár vizuális effektet, kikapcsolja a Hey Siri funkciót és hasonlók. Ennek a megoldásnak nagy előnye, hogy hívásokat és üzeneteket továbbra is tudunk majd fogadni, ráadásul 80%-os töltöttségnél automatikusan kikapcsolódik. Persze a legjobb ha a repülőgépes és a Low Power Mode-ot is aktiváljuk egyszerre. A funkciót a Beállítások > Akkumulátor > Alacsony töltöttségű mód menüpont alatt kapcsolhatjuk ki és be.

Használj iPad töltőt

Bár már a fentebbiekkel is jócskán gyorsíthatunk a töltés folyamatán, a legszembetűnőbb eredményt akkor kaphatjuk, ha iPad töltőt használunk. Az iPhone-okhoz mellékelt töltőfej ugyanis csak 5W-ot tud, 1 amperes áramerősséggel. Ezzel szemben az iPad töltő 12W-os, és 2,4 ampert ad le. A különbség zongorázható, egy iPhone 7 feltöltése 3 óra helyett körülbelül 2 órára csökken, ha az iPad töltőjét használjuk. Nyilván azok vannak előnyben, akiknél van otthon iPad, de akinek nincs, pár ezer forintért könnyen beszerezhető egy.

usbcharger

A megoldás nem ördögtől való, az Apple egyik aloldalán tisztázza: nem vágjuk haza az iPhone-t ezzel a módszerrel, sőt, használhatjuk Apple Watch-csal, iPoddal, de még az AirPods-zal is. Ettől függetlenül mi azt ajánljuk, hogy csak akkor folyamodjatok az erősebb töltőhöz, ha tényleg szükség van rá, normális esetben maradjatok a gyárilag mellékelt verziónál. Az Apple akkumulátorainak ugyanis az tesz igazán jót, ha lassan töltődnek, ezért is használnak 80%-os töltöttség felett csepptöltést. Arról, hogy miként vigyázhatsz az aksidra, ebben a cikkben írtunk.

Forrás: 9to5mac

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!