imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

20 Apple Store alakul át a közeljövőben


Előző héten két New York-i Apple Store-ról is irtunk. Az első a Fifth Avenue-n található ikonikus üvegkocka, amely az év 365 napján nyitva van. Ennek ellenére felújítás miatt most mégis bezárja az Apple. A másik az Upper East Side területén található új Apple Store, melyet egy régi bank épületből alakítottak át, és a berendezése eltér a korábban megszokott Apple Store-okétól. Az, hogy a két esemény nagyjából egy időben történt, korántsem véletlen.

A legfrissebb hírek szerint további 19 üzletet fog az Apple átalakítani az Upper East Side mintájára. Jony Ive és Angela Ahrendts ugyanis közös erővel megváltoztatta ezeknek a boltoknak a teljes kinézetét. A változtatások főként a bútorokat, a külső megjelenést, a termékek elrendezését és az alapvető hangulatot meghatározó berendezési tárgyakat érintik. Az átalakítások célja, hogy a vásárlók sokkal magasabb színvonalú boltokba lépjenek be, ezáltal is kifejezve a termékek által nyújtott prémiumérzetet. 

aa_ji

Ahrendts azt is elmondta előző héten, hogy az új dizájnt a későbbiekben még több boltban szeretné viszontlátni. Megerősítette továbbá, hogy a Fifth Avenue-n található üzlet is ennek a projektnek a keretei között zárt be. A pontos listát, hogy mely boltok kerülnek még bezárásra és felújításra, sajnos még nem publikálták. Annyit viszont lehet tudni, csak az USA terültén található Apple Store-okat újítják fel első körben.

13241-7859-IMG_1756-l (1)

Az újragondolt dizájn egy nem várt dolgot is eredményezhet. Az Apple bejelentése alapján ugyanis a kiegészítők egy részének a forgalmazása megszűnik az Apple Store üzletekben, és csak azok a termékek lesznek kiállítva, amelyeket az Apple előzetesen kiválasztott. A kiválasztáskor fontos szempont lesz, hogy az adott üzlet berendezési tárgyai által keltett kinézetbe mennyire fognak beleilleni. A másik fontos szempont, hogy csak prémium minőségi termékek kerülhetnek az új boltok polcaira. Ezzel együtt a kiegészítők árusítása is az Upper East Side Apple Store-ra fog hasonlítani. Itt ugyanis nem az összes termék van szem előtt, csak egy mintadarab mindenből. Ha megtaláltuk azt a kiegészítőt, amit megvásárolnánk, akkor egy fiókot kihúzva kivehetünk egy terméket, amit a kasszánál tudunk kifizetni. A fiókok egyébként ötletesen vannak megcsinálva, hiszen kihúzott állapotban egy polcra hasonlítanak, a fiókok hátuljának köszönhetően. A boltok egyébként az Apple Watch árusítására is fel lesznek készítve.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!