imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

200 munkatársától válik meg a Beats


Rájár a rúd a felvásárolt cégeknél dolgozókra: két hete jelentette be a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella, hogy a cég történetének legnagyobb leépítése során 18 ezer alkalmazottat bocsátanak el, melyből 12 500 ember korábban a Nokiánál dolgozott. Most pedig az Apple által felvásárolt Beats részéről készülnek megválni 200 munkatárstól.

Ugyan ez a szám eltörpülni látszik a Microsoft leépítéséhez képest, a 200 fő a Beats teljes létszámának majdnem a 30%-át jelenti, vagyis arányaiban jóval több, mint a Microsoft esetében felmerülő 14%. A korábbi 700 Beats-alkalmazott közül tehát nagyjából 500 fog a cégnél maradni.

Az elbocsátások a következő pár hónapban fognak lezajlani, az Apple pedig „átmeneti” álláslehetőséget ajánlott azoknak, akiknek távozniuk kell a cégtől. Egy közvetlen telefonos forródrótot is üzembe helyeztek az Apple HR-részlegén ezeknek az embereknek, ahol igyekeznek minél zökkenőmentesebbé tenni a változást. Az Apple részéről Tom Neumayr kommentálta a lépést:

Nagyon izgatottak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy a Beats csapata az Apple része lett, minden korábbi Beats-alkalmazottnak ajánlunk állást. A működési területeinken létrejövő bizonyos átfedések miatt azonban ezen ajánlatok egy része határozott időre szól. Ez idő alatt keményen dolgozunk majd azon, hogy sok korábbi Beats-dolgozó végleges állást kaphasson az Apple-nél.

Az új Beats-iroda

Ezek alapján elképzelhető, hogy végül kevesebb ember „kerül az utcára”, bár a hasonló PR-nyilatkozatok azért mindig próbálják szépíteni a dolgokat. A hírek alapján egyébként főleg a HR-, pénzügyi és support-részlegtől küldenek el emberereket, vagyis azokról a területekről, ahol az Apple korábbi gárdája minden gond nélkül át tudja venni a feladatokat.

A Beats nemrég átadott új, Santa Monica-beli irodáját azért megtartják, itt dolgoznak majd a Beats Music csapatának tagjai és a cég fejlesztői. A többiek átmeneti állásajánlata 2015 januárjáig szól. Felröppentek pletykák arról is, hogy a vezetőségből is megválnak pár embertől, azonban azóta ezeket a híreket cáfolták, ők Apple-alkalmazottak lesznek. Így Trent Reznornak, a Beats kreatív igazgatójának és a Beats Music CEO Ian Rogersnek lehet, hogy hamarosan Cupertinóba kell költöznie.

Források: The Verge, Re/code, 9to5Mac. Borítókép: 9to5Mac.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!