imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

2014 után először vékonyodhat az iPhone


Bizony ám, szemben a tévhitekkel egészen idáig egyre csak híztak a telefonok. Egy új kijelzőtechnológia törheti meg a trendet.

Eszmélet gyakori tévhit, hogy az iPhone-ok évről évre egyre csak vékonyabbak. Bezzeg, ha nem faragnának folyamatosan a méretekből, akkor mennyivel nagyobb aksit lehetne beleszuszakolni a telefonba, dehát Jony Ive-nak csak a pénz számít és a többi.

A helyzet az, hogy 2014 óta folyamatosan vastagodtak a készülékek. Jelenleg ott tartunk, hogy az iPhone XR már csak egyetlen milliméterrel vékonyabb az iPhone 4s-nél (cserébe mondjuk tényleg neki van a legjobb üzemideje).

Így néz ki az elmúlt évek pontos felhozatala vastagság terén:

  • iPhone 6 és iPhone 6 Plus: 6,9 mm és 7,1 mm
  • iPhone 6s és iPhone 6s Plus: 7,1 mm és 7,3 mm
  • iPhone 7 és iPhone 7 Plus: 7,1 mm és 7,3 mm
  • iPhone 8 és iPhone 8 Plus: 7,3 mm és 7,5 mm
  • iPhone X: 7,7 mm
  • iPhone XS és iPhone XS Max: 7,7 mm
  • iPhone XR: 8,3 mm

Ez a tendencia a koreai ETNews tudomása szerint idén meg fog változni. Még hozzá a Samsung OLED kijelzőkre alkalmazott Y-OCTA technológiájának köszönhetően, ami attól különleges, hogy egyetlen rétegbe integrálja a jellemzően szeparáltan előforduló érintő panelt és magát a megjelenítőt. Tekintve, hogy az Apple javarészt jövőre is a Samsungra fog hagyatkozni kijelzők terén, igen valószínűnek tűnik, hogy beneveznek a vékonyabb és nem mellesleg olcsóbb megoldásra.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!