imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

2015-ben is az iPhone volt a Flickr legnépszerűbb kamerája


A Flickr minden évben készít egy statisztikát arról, hogy melyek a legnépszerűbb fényképezőgépek a szolgáltatás felhasználóinak körében. Egy ideje igazából már nem is klasszikus fényképezőgépek, hanem kamerával rendelkező okostelefonok szerepelnek itt, és nem úgy tűnik, hogy ez változni fog a jövőben.

A különbségek egészen meglepőek: a Flickr a 2015-ben feltöltött fotók EXIF-adatainak elemzése után arra jutott, hogy közösség 42%-a használ valamilyen iPhone-t, 27%-uk esküszik a Canon EOS-sorozatának egy tagjára, a Nikon D-széria népszerűsége pedig 16%-os volt. Ebből az is következik, hogy minden másnak 15% jut, ami nagyon érdekes adat, bár a Flickr nem részletezi, hogy a számok a fotók arányát jelzik-e vagy azt, hogy a felhasználók milyen arányban rendelkeznek egy-egy készülékkel – a következő adatból inkább ez utóbbira tippelünk.

Flickr 2015

A népszerű fotómegosztó ugyanis megnézte azt is, hogy a különböző eszközkategóriák népszerűsége hogyan alakult az elmúlt egy évben, vagyis hogy milyen típusú fényképezőgépekkel készítették a legtöbb fotót. Nem meglepő módon itt is az okostelefonok dominálnak 39%-kal, őket követik a digitális tükörreflexes gépek 31%-kal, a kompaktok egy 25%-nyi szelettel a tortából, a tükör nélküli cserélhető objektíves gépek pedig továbbra sem terjedtek el különösebben, jelenleg 3%-on áll a részesedésük.

Flickr 2015

A legnépszerűbb „fényképezőgép” a Flickr-en jelenleg az iPhone 6, ami nem meglepő, ezt a helyet ugyanis tavaly az iPhone 5 kaparintotta meg. Érdemes lesz figyelni, hogy marad-e a trend, vagyis hogy az „s-generációk” nem lesznek első helyezettek. A listán jelenleg a második az iPhone 5s, a harmadik a Samsung Galaxy S5, a negyedik az iPhone 6 Plus, az ötödik pedig az iPhone 5, vagyis a hagyományos készülékek teljesen kiszorultak az első öt helyről.

A legnépszerűbb márka az oldal felhasználói között – a fentiekből következve egyáltalán nem meglepő módon – az Apple (összesen 23 modellel), a második a Samsung, akik digitális fényképezőgépeket is gyártanak az okostelefonok mellett, így jöhetett össze a 276 különböző modell. A harmadik a Canon, a negyedik a Nikon, az ötödik pedig a Sony, vagyis azért a klasszikus nagy nevek is képviseltetik magukat.

Forrás: Flickr via MacRumors.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!