imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

2016 csúcsmobiljai mérkőztek meg egymással


iPhone 7, Google Pixel, HTC 10, LG G5, Galaxy S7, Xperia XZ. Hat csúcskategóriás okostelefon, 8 alkalmazással tesztelve. A nyertes pedig…

Nem mintha manapság már nagyon számítana az okostelefonok sebessége, hiszen a legtöbb átlagfelhasználó észre sem veszi a különbségeket, de azért negyedmillió forint körüli összeg kiadásánál az ember jobban érzi magát, ha tudja, hogy tényleg egy gyors készülék lapul a zsebében.

A Techradar rászánta az időt és egymás mellé tették az idei évben megjelent csúcsmobilokat, majd egymás után indították el rajtuk ugyanazokat az alkalmazásokat, illetve exportálásokat. A tesztben öt androidos készülék mellett természetesen ott figyelt egy iPhone 7 is. Egyelőre nem áruljuk el, hogy melyik mobil nyert, számunkra is kicsit meglepő módon hatalmas különbséggel, nézzétek meg előbb a videót. Ha az eredményhez akarsz ugrani, tekerj 1 perc 47-hez.

Fontos megjegyezni, hogy a videóban nem szintetikus teszteket végeztek, könnyen lehet, hogy például a háttértárak sebessége, jelentősen befolyásolta az eredményeket, vagy akár az androidos készülékek kijelzőjének nagyobb felbontása is. Persze nem csak alkalmazások megnyitásáról szólt a teszt, exportáltak videót Adobe Premier alkalmazásból, illetve fotókat Snapseedből, és fotót is készítettek, hogy a valós erőt is kihasználják mely a telefonokban rejlik.

Persze a miért az egy kérdés, a tény viszont, hogy az iPhone toronymagasan győzött, jól mutatja, hogy az Apple által gyártott szoftver plusz hardver párosítás és az ennek köszönhető optimalizáció hatalmas előnyt jelent még mindig az Apple számára. A fenti teszt ismét bebizonyította, hogy a 4-8 magos processzorok csak a specifikációharcban mutatnak jól, a való életben vajmi keveset számít a magok száma.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!