imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Best of 2016

2016 legjobb alkalmazásai az App Store-ban


Ahogyan az év vége felé általában lenni szokott, az Apple idén is bejelentette, szerintük melyek az év legjobb alkalmazásai a különböző platformokra: iPhone-ra, iPadre, Macre, valamint Apple Watch-ra és Apple TV-re is.

Következzenek hát azok az alkalmazások, amiket az Apple a legérdemesebbeknek tartott idén a letöltésre.

iPhone

Az év alkalmazása: Prisma

IMG_2174

Biztos a te Facebookodon is elkezdtek tömegével megjelenni az artisztikusnak szánt fotók, amik inkább hasonlítottak valami festményre, vagy skiccre. Na ezért a Prisma a felelős. Az alkalmazás ugyanis egy egyébként igen fejlett algoritmussal átkonvertálja a fényképeinket festményekké. Az alkalmazás ingyenes, de ígérd meg, hogy nem spameled szét vele a fészbúkot!

A leginnovatívabb alkalmazás: Bear

Igazából egy egyszerű jegyzetelőalkalmazásról van csak szó. Tud minden fontosat, viszont a legnagyobb előnye a letisztultság. Nincs össze-vissza szerkesztősáv és egyéb haszontalan dolgok, csak a lényeg. Ettől függetlenül könnyű vele formázni a szöveget, hát még megosztani. Tényleg jó kis app, mondjuk a leginnovatívabbnak nem feltétlenül mondanám. A Bear ingyenesen letölthető az App Store-ból.

2

 

Az év játéka: Clash Royale

Tempós küzdelmek, színes káosz, kártyajáték szerű játékmenet, ettől függetlenül mégis könnyű belerázódni. Ezek jellemzik leginkább a Supercell csapat díjnyertes játékát. Minden tulajdonsága megvan, amitől igazán rá lehet függeni: fejlesztés, építkezés, végtelen újrajátszhatóság. A játék ingyenes, de az élmény továbbfokozható rengetek alkalmazáson belüli vásárlással.

A leginnovatívabb játék: Reigns

pSpmrwq - Imgur

A sztori végtelenül egyszerű: király vagy, uralkodnod kell. A csavar viszont az, hogy a siker kulcsa nem az ügyességedben, hanem a döntéseidben van. Különböző kártyák adják a szituációkat, amiket jobbra vagy balra söpörve hozod meg a játékmenetet befolyásoló határozatokat. Nem tűnik túl izgalmasnak a kis grafikákon és feliratokon alapulú játék, de meglepően szórakoztató, humoros és meglepő. Egy rossz döntéssel pedig az egész dinasztiát a veszély szélére sodorhatod. A Reigns 2,99 eurót kóstál.

iPad

Az év alkalmazása: Memrise

A Memrise egy okos kis nyelvtanuló alkalmazás, amivel játékos formában sajátíthatunk el egy csomó idegennyelvet. A használata tényleg rendkívül élvezetes: minden nap tanulunk pár új szót, vagy kifejezést, amiket utána kvíz és képek segítségével segít elmélyíteni. Ráadásul a program folyamatosan kiadós frissítéseket is kap. Ha mostanában készülsz külföldre, tökéletes választás ha a helyiek nyelvén akarod kikérni a forraltbort. Főleg, hogy alapvetően ingyenes is, de alkalmazáson belüli vásárlásokkal lehetőség van bővíteni a csomagot.

A leginnovatívabb alkalmazás: Timepage

img_08381477066891096

Tulajdonképpen egy letisztult naptáralkalmazásról van szó, ami rengeteg adattal látja el a felhasználóját. Egy érintéssel információkat kapunk az esemény helyéről, időjárásáról és résztvevő többi személyről is. Mindezek mellé pedig egy rakat shortcut is társul többek között. A Moleskine alkalmazáskészítő csapat többi appja is hasonlóan egyszerű és kifinomult, érdemes rájuk vetni egy pillantást. A Timepage for iPad 6,99 euróba kerül.

Az év játéka: Severed

Még a szerkesztők is elismerik, hogy a Severed kicsit különös választás volt, de a szó legnemesebb értelmében. Varázslatos világokon kell átküzdenünk magunkat a családunk megmentése érdekében, miközben a kijelzőn swipeolva kell lehentelni az életünkre törő szörnyeket. Közben pedig levágott végtagokat gyűjtögethetünk. Szóval igen, tényleg furcsa. De mellé lenyűgöző és atmoszférikus is. Most pedig 40% akcióval mindössze 3,99 euróért lehet a miénk.

A leginnovatívabb játék: Chameleon Run

f-2003-69200343af

Ezt a játék a puszta szenvedés ihlette. Na jó, ez kicsit túlzás, de akkor jutott készítőjének eszébe az ötlet, hogy kéne egy egy kézzel is játszható appot összedobni, amikor eltörte a kezét. Ráadásul szegény Jan Ilavsky még színvak is, emiatt vibráló neon színek alkotják a látványvilágot. Ami nem mellesleg Apple Design Awardot is érdemelt, tényleg igen jól néz ki. A játék a legaddiktívabb, végtelen futás típusból való, mindenféle kihívásokkal, nehézségekkel színesítve. A Chameleon Run 1,99 euróért tölthető le.

Mac

Az év alkalmazása: Bear

Hasonlóan az iPhone-hoz, a Mac-en is bejutott a Bear a legjobbak közé, csak itt az év alkalmazása lett. Túl sok mindenben nem tér el a telefonos verziótól, csak ugye írni lényegesen kényelmesebb ezen a felületen. Az iPhone-os változatához hasonlóan itt is ingyenesen szerezhető be az App Store-ból.

Az év játéka: Mini Metro

steamworkshop_webupload_previewfile_313791555_preview

Most, hogy sorra gyulladnak fel, ütköznek össze a magyar metrók hajlamosak vagyunk azt érezni: ha a mi kezünkben lenne a város biztos jobban menne. Na, most mi lehetünk egy képzeletbeli világváros Tarlós Istvánjai, ahol nekünk kell megoldani az emberek földalatti szállítását. Kezdetben persze egyszerű a dolgunk, mindössze három állomást kell összehangolnunk. De, ahogy egyre tovább jutunk jönnek a növekvő igények, a fokozott forgalom, és az egyre újabb állomások, metróvonalak. Szóval nagyon oda kell figyelni, hogy bírjuk a tempót. Mi több, van lehetőség valódi nagyvárosok hálózatát is fejlesztgetni, legyen az London, vagy éppen Hong Kong. A Mini Metro 9,99 eurós áron tölthető le.

Apple Watch

Az év alkalmazása: MySwimPro

1

Mi más alkalmazás lehetne az év appja, ha nem valami úszáshoz köthető. Ez egyben finom célzás is az Apple Watch 2 megvásárlására, hiszen a vizet csak ez a modell tűri papíron. Az applikáció gyakorlatilag egy úszásedző. Kiválaszthatjuk milyen technikával, mennyit, milyen időre stb. akarunk úszni, és hasonlóan a számtalan futásra szánt apphoz, ez is segít javítani az eredményeinken. Jövő Hosszú Katinkái, készüljetek! Az MySwimPro – Personal Swim Trainer ingyenes.

Az év játéka: Field Day

Ha valamilyen játék élvezhető lehet Apple Watch-on, az csak a farmeres, nevelgetős kategóriából érkezhet. Nem meglepő, hogy egy ilyen nyerte az év játéka díjat. A Field Day aranyos kockadizájnnal és a jól megszokott játékmenettel csábítja a felhasználókat. Jár hozzá iMessage-matricacsomag és iPhone-os app is. Ráadásul ingyenes is.

Apple TV

Az év alkalmazása: Twitter

Twitter

Bár az Apple nagyon szeretné úgy feltüntetni az Apple TV-t, mint ami az alkalmazások kincsesbányája, azért ha egy platformon az év alkalmazása a Twitter lesz, az sokat alárul a kínálatról. Nagyon nem is tudok mit hozzáfűzni a dologhoz, az alkalmazást mindenki ismeri.

Az év játéka: Riptide GP: Renegade

Kicsit megcsavart versenyzős játék. Ahelyett, hogy autókkal előzgetnénk egymást, valami turbósított sci-fi Jet Skivel rombolhatunk végig mindenféle vizeken. Amitől igazán élvezetes lehet a játék, hogy osztott képernyőn ketten, online pedig akár nyolc játékos is versenyezhet egymással. Persze a solo módban is bőven lesz elég kihívás, hogy ne unatkozzunk. A Riptide GP: Renegade 2,99 euróért lehet a miénk, és elérhető iOS-re is.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!