imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

2016 legolvasottabb cikkei az iMagazinon


Ismét eltelt egy év – és ahogyan az elmúlt két évben, idén is összegyűjtöttük, mik voltak azok a hírek és cikkek, melyekre a legtöbbször kattintottatok itt, az iMagazinon. Nem semmi év volt, pozitívumokat és negatívumokat egyaránt megtapasztalhattunk.

Összesen majdnem pontosan 8 000 000 oldalletöltést generáltatok nálunk, ami 15%-os növekedés tavalyhoz képest, ezt ezúton is köszönjük szépen minden kedves olvasónknak! Nézzük, hogy az egyes hónapokban mely témák izgatták a legjobban a havi átlagosan közel 180 ezer egyedi látogatót.

Január – Ezeket az újdonságokat várjuk az Apple-től 2016-ban

apple2016_2

Egyből egy kis találgatással indítottuk a hónap elejét – amiből így utólag be kell vallani, nem sok minden jött be. Nem lett iPad Air 3, sem Retina Thunderbolt Display (sőt, az Apple megszüntette a monitorgyártást is). A MacBook Air sem frissült számottevően, a Mac Pro és a Mac mini meg pláne. Az iPhone 7 sem pont olyan lett, mint ahogy év elején várni lehetett (talán 2017-ben?). Mindenesetre érdekes olvasmány lehet így a végkifejlet ismeretében.

Dobogósok: Trükk: fölösleges gyári appok eltüntetése iPhone-rólIzgalmas újdonságokkal érkezik az iOS 9.3

 

Február – Fantomcsörgéseket és rezgéseket érzékelsz? Van egy rossz hírünk

iPhone-fantomrezges-cover

Daniel Kruger és Jaikob Djerf a Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking folyóiratban publikált egy „High Ringxiety” című tanulmányt, ami egy kutatásról szól. Ebben 411 önkéntes vett részt, akiknek kötődéssel kapcsolatos szorongásaik voltak (féltek a magánytól, vagy hogy az érzéseiket nem viszonozzák) – az eredmény: 80 százalékuk számolt be arról, hogy gyakran érzékel fantomhívásokat és rezgéseket. Vagyis, ha magunkon is hasonlóakat tapasztalunk, az komolyabb lelki gondok indikátora lehet.

Dobogósok: Lemerül a telefonod? Töröld a Facebook appotTrónfosztás: már nem az Apple a világ legértékesebb cége

 

Március – Az Apple bemutatta az iPhone SE-t!

iPhone SE

Márciusban volt az év első Apple-eseménye („Let us loop you in”), melyet úgy harangoztak be, hogy ez lesz az utolsó, amit a cupertinói főhadiszálláson tartanak – végül tudjuk, hogy ez nem így lett, hála az októberi MacBook Pro bemutatónak. Leleplezték viszont az iPhone SE-t, amivel sokak álma teljesült: egy kisebb méretű, 4″-es iPhone, ami majdnem teljesen az akkor elérhető legerősebb iPhone, az iPhone 6s hardverére épült, mindezt az iPhone 5s-re megszólalásig hasonló közkedvelt formatervvel. Elég nagyot is robbantott a piacon.

Dobogósok: Néhány trükk az Apple fülhallgatóval, amit nem ismertél eddigKiszivárgott (?) iPhone 7 képek

 

Április – Megszelídített zsebtigris – iPhone SE a kezünkben

iphone-se-teszt-cover_large

Hozzánk áprilisban érkezett meg az iPhone SE, és szokásunkhoz híven le is írtuk róla a tapasztalatainkat. A kis iPhone-t övező érdeklődést jól mutatja, hogy ebben a hónapban ez a teszt vitte a prímet, igaz éppen csak egy picivel – egy másik iPhone SE-ről szóló cikk előtt. Szerintünk szuper kis készüléket tett le az asztalra az Apple, és az eladott darabszámok, valamint az iPhone SE-vel való általános elégedettség is ezt mutatja.

Dobogósok: Már ezért megéri iPhone SE-re váltaniTim Cook kezében látták az új iPhone 7-et (vigyázat, ez utóbbi áprilisi tréfa!)

 

Május – Elképesztő, teljes kijelzős iPhone érkezik jövőre?

Marek Weidlich iPhone koncepciója.

Jól jellemzi ezt az évet, hogy már májusban a 2017-es iPhone-ról beszéltek az elemzők, és ez aztán a következő hónapokban sem sokat csillapodott. Érdekes módon az eredeti hírekkel még a legújabbak is többé-kevésbé konzisztensek. Persze az első bombákat igen csak megbízható források, név szerint John Gruber és Ming-Chi Kuo dobták le, akiket Mark Gurmannal említhetünk egy lapon. Már csak nagyjából nyolc és fél hónapot kell várnunk, és kiderül, mi az igazság…

Dobogósok: Megérkezett a teljesen megújult InstagramMegjelent az iOS 9.3.2

 

Június – WWDC16: Bemutatták az iOS 10-et

imgpsh_fullsize

Ha június, akkor WWDC, ha pedig WWDC, akkor a legújabb iOS leleplezése. Ebben a hónapban tavaly is erre a hírre kattintottatok a legtöbben, meglepő lett volna, ha ez idén nincs így. Az iOS 10 elég nagy változásokat hozott, gondoljunk csak a jelentősen megváltozott kezelőfelületre. Emlékszem, mi megrökönyödve néztük a bemutatón az iMessage új, csili-vili effektjeit, de úgy tűnik kisebbségben voltunk: az olvasók 61%-a 4-esre vagy 5-ösre osztályozta az új iOS-t a keynote után.

Dobogósok: Öt iPhone tipp, amit (valószínűleg) nem ismertélEgy csomó iOS 10 újdonság amit nem mutatott meg az Apple

 

Július – 17 Pokémon GO tipp

17 Pokémon GO tipp

A nyári uborkaszezonban robbantotta fel a hidrogénbombát a Niantic és a Nintendo a Pokémon GO-val. Sokan kérdezték akkor, hogy kit érdekel a rengeteg erről szóló hír – nos, elég sokakat. Olyannyira, hogy ebben a hónapban a dobogó első három fokát mind Pokémon-hírek vitték el (és az ezután következő két helyet is), sőt, az első helyezett toronymagasan minden idők legolvasottabb cikke lett az iMagazinon, több mint 86 ezer oldalletöltéssel. A trend egyébként nem csak nálunk volt megfigyelhető, a The Verge például a játéknak hála látogatottsági rekordot döntött ebben a hónapban.

Dobogósok: Így töltheted le a Pokémon GO-t az iPhone-odra MagyarországonÉlve felfalt, megrágott és kiköpött a Pokémon GO

 

Augusztus – Ezért nem érdekli az Apple-t az Androidos konkurencia

iphoneok

Az örök vita bármikor képes nagy tömeget megmozgatni, augusztusban ez még arra is elég volt, hogy a hónap legolvasottabb cikke legyen az az írás, melyben Handras azt vizsgálta meg, az Apple-nek miért nem kell tartania (egyelőre) a Samsungtól és egyéb vetélytársaitól. Kérdés, hogy ez vajon jövőre változik-e valamiben, vagy továbbra is lehet haladni a jól bevált úton. Izgalmas évnek ígérkezik 2017, az biztos! (Érdemes megnézni a második helyezettet ebben a hónapban.)

Dobogósok: 17 Pokémon GO tippMegjelent az iOS 9.3.4

 

Szeptember – 25 rejtett iOS 10 funkció

cover

Szeptemberben minden az új iPhone-okról szól. Nem volt ez idén sem msáképp, viszont meglepő módon az első helyet most nem az iPhone 7 vitte el, hanem a szintén ebben a hónapban megjelenő iOS 10 – ez végül is érthető, tekintve, hogy jelentős frissítésről volt szó, ami a legtöbb iPhone-felhasználót érinti. Azért a dobogó többi fokát menetrendszerűen a legújabb iPhone vitte el, nevezetesen a bemutatóról szóló élő közvetítésünk (ami közben az Apple Twitteren fél órával korábban lelőtte a poént, emlékeztek még?) és persze a jól megszokott teszt az új készülékről.

Dobogósok: iPhone 7 bemutató – ÉLŐ KÖZVETÍTÉSiPhone 7 a kezünkben – teszt

 

Október – Az Apple megölte az iPhone 4 készülékeket

rip_iphone4

Idén októberben az Apple beszüntette az iPhone 4 támogatását, vagyis hivatalosan a hónap végétől nem javították a készülékeket. Megemlékeztünk az utolsó iPhone-ról, amit még Steve Jobs mutatott be, és amit nagyon sokan a mai napig a legjelentősebb iPhone-frissítésnek, mi több, a legszebb iPhone dizájnnak tartanak. Azt mondjátok, hogy ebben a hónapban jelentek meg az új MacBook Prók is? Ez így van, viszont ők csak a harmadik helyre voltak jók, még az iOS 10.1 is beelőzte őket – bár ez egy régi trend, az iPhone-ok és az iOS általában többszörösen annyi embert érdekel, mint a Macek.

Dobogósok: Megérkezett és letölthető az iOS 10.1Bemutatták az új MacBook Prót!

 

November – Fekete Péntek az iSTYLE-ban! Íme az akciós árak

istyle_fekete_pentek_cover-1

Harmadik éve állítjuk össze ezt a cikket december 31-én, a legstabilabb szereplő pedig a novemberi Black Friday akció. Idén sem volt ez másképp, a legtöbben arra voltatok kíváncsiak, hogy milyen akciók lesznek az Apple-termékekre és kiegészítőkre. A második helyre az a cikk futott be, melyben megnéztük, hogyan bírták a Jet Black iPhone 7-jeink az első 40 nap strapáját (röviden: meglepően jól), míg a harmadik helyre a 13″-es új (Touch Bar nélküli) MacBook Pro tesztje érkezett meg.

Dobogósok: 40 nap a Jet Black iPhone 7-telKezünkben az új MacBook Pro 13″

 

December – Megérkezett és letölthető az iOS 10.2

iOS-10-2-cover

Az év utolsó hónapjában a harmadik első helyezését is bezsebelte az iOS, ezúttal a 10.2-es verziószámú frissítéssel – ami elég jelentős újdonságokat hozott, én például a HomeKit-értesítéseknek örültem a legjobban. A dobogóra azért felfért az a régió legnagyobb Apple Premium Reseller üzletének, az iSTYLE Klotild Palotának a megnyitója is, valamint sokan voltatok kíváncsiak a folyamatos csúszással végül decemberben befutott AirPods vezeték nélküli füles tesztjére is.

Dobogósok: Nyitási akciók az iSTYLE Klotild Palotában – ne hagyd ki!Apple AirPods a fülünkben – teszt

 

A fenti gyűjtés tehát az adott hónapok első három helyezettjét emeli ki, ez azonban nem feltétlenül tükrözi az egész éves toplistát – hiszen egyrészt a hónapok között nagy különbségek lehetnek látogatottságban, másrészt később is olvastátok az egyes cikkeket. Így hát nézzük meg, melyik volt a 10 legnépszerűbb írás 2016-ban az iMagazinon!

iMagazin Best of 2016

1. 17 Pokémon GO tipp
2. 25 rejtett iOS 10 funkció
3. Megszelídített zsebtigris – iPhone SE a kezünkben
4. Az Apple megölte az iPhone 4 készülékeket
5. Az Apple bemutatta az iPhone SE-t!
6. iPhone 7 a kezünkben – teszt
7. Így töltheted le a Pokémon GO-t az iPhone-odra Magyarországon
8. Néhány trükk az Apple fülhallgatóval, amit nem ismertél eddig
9. Kiszivárgott (?) iPhone 7 képek
10. Itt találsz ritka Pokémonokat Budapesten

Ami egészen megdöbbentő, hogy a top 10-ből három helyet tudhat magának a Pokémon GO. Az iPhone a tavalyi évhez hasonlóan ötször szerepel a listán, kiesett viszont az Apple Watch és a Mac, és az iPadnek megint nem sikerült bekerülnie a legolvasottabb cikkek közé. Ha a szerzőket nézzük, a 10-ből 4 Handras írása, 3 Redé, és 1-1 írással képviselteti magát Hordon, Mesos és Péter.

A hozzászólásokkal sem fukarkodtatok, összesen közel 31 ezer komment született az 1075 cikk alatt, köszönjük azoknak, akik hasznos tanácsokkal, vagy érdekes meglátásokkal gazdagították a tartalmakat. Azt sajnos nem sikerült kideríteni a Disqusból, hogy melyek voltak a legtöbbet kommentelt cikkek, de azt az érdekes adatot igen, hogy a látogatók kevesebb mint fele kezdi el egyáltalán elolvasni a hozzászólásokat.

Nagyon szépen köszönjük az egész éves kitartó figyelmet minden kedves olvasónknak, 2017-ben ugyanitt találkozunk! Sikerekben, élményekben és Apple-termékekben gazdag boldog új évet kívánunk Nektek!
iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!