imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

2020-ban jöhet a hajlítható 5G-s iPad


Egy új szárnyra kapott pletyka szerint az Apple már az összehajtható iPaden dolgozik, ami már támogatni fogja az 5G-s sávszélességet, ráadásul már nem is kell rá sokat várnunk!

A hajlítható – vagy összehajtható – készülékek ötlete nem újkeletű, az utóbbi években a tech világ igencsak nagy lelkesedéssel figyelte az első próbálkozásokat a különböző gyártók irányából, amik – mondjuk ki – eddig nem túl sikeresek; a közelmúltban a Huawei és a Samsung is eltolta a Mate X és a Galaxy Fold szériagyártását.

Sokan azt gondolják, hogy ez a technológia lesz a jövő, hiszen a felhasználók nagy része minél nagyobb kijelzőt szeretne, viszont elértünk arra a pontra, ahol ennek már fizikai korlátai vannak.

Erre nyújthatnának jó megoldást az összehajtható készülékek, azonban az eddigi eredmények alapján úgy tűnik, hogy ez az opció még jócskán várat magára. Ebben a kontextusban még inkább meglepő az új állítás, miszerint az Apple már a 2020-ban debütáló iPadben (eddig mindenki a mobiltelefonok terén próbálkozott) elhozhatja nekünk a vágyott fícsört, ráadásul működő formában.

A hírt – amelyhez joggal mi is eléggé szkeptikusan állunk – az Economic Daily News hozta le. A bátor kijelentést az IHS Markit elemzője, Jeff Lin tette, aki sajnálatos módon túl sok információval nem támasztotta alá az állítását, azonban néhány dolgot azért elárult nekünk, például azt, hogy a jövő évi hajlítható iPad 5G képes lesz. Ez eléggé hihetően hangzik, hiszen a hírek szerint az Apple 2020-ban tervezi az 5G-s iPhone-okat bemutatni.

Jeff azt is hozzátette, hogy a hajlíthatós iPad házában az akkori A-szériás processzor dolgozik majd, végül pedig azt jósolta, hogy a kijelző méret a MacBook megjelenítőjével fog vetekedni. Ez azért érdekes, mert a jelenlegi nagyobb iPad Pro 12,9”-os kijelzővel rendelkezik, a MacBook pedig 12”-essel. Ha továbbgondoljuk a dolgot, ott van még a MacBook Air is, de annak is 13,3 hüvelykes a kijelzője. Nem gondolom, hogy 0,4” akkora különbség lenne, ami miatt egyelőre szükségszerű lenne bevállalni az összehajtható iPaddel járó kockázatot.

Egyedül a 15”-es MacBook Próra tudok gondolni, mint iPad konkurensre a kijelző méret tekintetében, viszont felmerülhet a kérdés, hogy van-e egyáltalán igény ekkora megjelenítőre egy iPadben, hiszen a tablet piacon már így is egyeduralkodónak számít a maga 12,9”-es méretével. Nos, érdekes felvetés, azonban érdemes mindenképpen fenntartásokkal kezelni.

Nektek mi a véleményetek? Valóban meglépi az Apple a hajlítható iPadet, és ha igen, mikor?

Forrás: Economic Daily News

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!