imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

2020-ban jöhet az első 5G-s iPhone


A Fast Company forrásai szerint már nincs is olyan messze a mobilhálózatok következő generációjának debütálása az Apple ökoszisztémában.

Az Apple és az 5G kapcsolatáról sok szó esett már az utóbbi időben. Míg a szolgáltatók nagyban dolgoznak a technológián, illetve az ahhoz szükséges infrastruktúra kiépítésén, addig a hardvergyártók is megkezdték a szükséges előkészületeket. Az Apple például már meg is kapta az FCC engedélyét a kísérletezésre.

Ezúttal a Fast Company szolgáltatott további információkat a vállalat állítólagos terveiről egy „az Apple jövőbeli terveivel tisztában lévő“ névtelen forrásra hivatkozva. Eszerint az első 5G képes iPhone 2020-ban láthat napvilágot, azaz mindössze két generációnyira vagyunk a történettől.

Az Apple ha minden igaz alapvetően az Intel chipjeit akarja majd használni, nevesül az 8161 5G modemet, de ezzel egyelőre még hőkezelési problémák vannak. Pont az ilyen gondok elkerülése végett tárgyalnak párhuzamosan a MediaTekkel is, mint B opcióval.

És, hogy miért lesz jó az 5G? Nos, a Next Generation Mobile Networks Alliance meghatározása szerint az 5G standardnak a következő előírásoknak kell megfelelnie:

  • Több tízezer felhasználóval az adatsűrűségnek tíz megabit másodpercenkénti nagyságrendűnek kell lennie.
  • Nagyvárosi környezetben 100 megabites másodpercenkénti forgalmat kell biztosítania.
  • 1 gigabites adatátvitelnek kell elérhetőnek lennie az egy irodai szinten tevékenykedő dolgozók között.
  • Vezeték nélküli szenzoros hálózatnak több százezres tagot is kezelni kell tudnia.
  • Növekednie kell a lefedettségnek.
  • Jelentős hatékonyságnövekedést kell elérnie.
  • Az LTE-hez képest jelenősen csökkennie kell a válaszidőnek.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!