imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

2020 első felében jöhet a hátsó 3D-s kamera és az iPhone SE 2 is


Most, hogy idénre már félig kifogytunk a pletykákból, jöhetnek is a jövő évre előre mutató infók. Kivételesen a legnagyobb források is egyetértenek.

Elsőként jöjjenek az iPadek, amikről Ming Chi Kuo hozott némi infót. A TF International Securities elemzője szerint a jövő évi iPad Pro modellek teljesen új hátlapi kamerarendszert kapnak majd, melynek része lehet egy 3D szenzoros lencse is. Ez a koncepció teljesen beleillene a vállalat AR-os törekvéseibe a Time of Flight (ToF) kamerarendszerrel.

A ToF:

Fényvisszaverődések segítségével egyfajta radar elv alapján a környezet 3D-s térképének elkészítését tenné lehetővé. Ugyebár ugyanezt tudja a VCSEL-en alapuló Face ID is, csak míg utóbbi rövid hatótávon, célzottan működik, addig a ToF nagyobb tereket is le tud fedni. A felhasználás értelemszerűen elsősorban az AR/VR vonalon lenne elképzelhető, de állítólag az autófókusz hatékonysága is javítható lenne.

Emellett passzol Mark Gurman időzítéséhez is, aki szintén egybehangzóan hozza a 2020 első fele időablakot. Egyben azt is tudni véli, hogy az új iPad Pro modellek dupla hátlapi kamerarendszert kapnának a mostani szimpla lencsés kialakítás helyett. És ehhez jöhetne még a kiterjesztett valóság szenzora.

Ezzel egyidőben iPhone vonalon is mozgolódás tapasztalható ugyanebben az időszakban, egészen pontosan az első negyedév vége felé jöhet az iPhone SE 2. Amiről továbbra is az az infó kering, hogy az iPhone 8-as széria külső jegyeit örökölheti, 4,7″-es LCD kijelzővel és Touch ID-vel jöhet. A motorháztető alá pedig beszuszakolhatják az idei A13-as chipet és 3 GB RAM-ot.

Ami talán extra infó lehet az a 64 GB-os kezdő tárhely és a színválaszték ismeretője, jöhetnek az asztroszürke, ezüst és piros iPhone SE 2-k. De még az is lehet, hogy nem is így fogják őket hívni.

És mivel csak a változás állandó, vegyük ezeket a híreket akkor kézzelfoghatónak, ha majd az Apple jelenti be. Én örültem volna egy új iPad Prónak akár idén is, titkolt vágyam egyet a karácsonyfa alá szusżakolni…

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!