imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

2020-ra várják a Mac-ek ARM átállását


Állítólag az Intel már úgy készül, hogy jövőre bukja az egyik legnagyobb, bevételének 5%-át hozó ügyfelét.

Tegnap Gurman megerősítette az Apple azon, korábban már bejelentett tervét, hogy lehetővé tegye az univerzális appok készítését a fejlesztőknek, amik mind macOS-en, mind iOS-en jól érzik majd magukat kevés módosítással. Sokak szerint ez az átllás egy másikat is szükségszerűen magával fog hozni:

az Intel processzorok lecserélését ARM alapúra.

Ugyanis az Apple mobil készülékei (iPhone, iPad) is saját tervezésű, ARM architektúrán alapujó A-szériás chippekben utaznak, célszerű lenne ehhez passzoló Maceket is a piacra dobni. Az átállás már évek óta fel fel röppenő hír, írt már róla Gurman is, most éppen az Axiosnak jutott eszébe megemlíteni. Értesüléseik szerint az Intel mér úgy készül, hogy 2020-tól buklják egyik legnagyobb ügyfelüket. Elég jelentős kiesést jelent ez majd nekik, hiszen az éves bevétel 5%-a az Apple-től származott.

Kérdés továbbá, hogy az Apple vajon saját tervezésű chipekben fog-e utazni a Mac-ek esetében? Lenne fantázia a dologban, hiszen így függetlenedhetnének attól, hogy az Intel mikor adja ki a friss chipjeit, nem mellesleg pedig tökéletesen a saját hardverre szabhatnák a processzort, ami már az A-széria esetében is láthatóan nagy előny.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!