imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

2029-re értelmetlenné válhat a Turing-teszt


Legalább is a Google vezetőmérnöke, Ray Kurzweil szerint. Szerinte a mesterséges intelligencia a következő évtizedben elérheti az emberiség szintjét, onnantól pedig nincs megállás. Vajon hihetünk neki?

Mostanában mi is egyre többet foglalkozunk a témával, amitől egyelőre (vagy talán soha) nem kell félnünk, ám ismét meglehetősen megváltozhat az életünk néhány évtizeden belül. A jövőt illető összeesküvés elméletekkel Dunát lehetne rekeszteni, ám ha a világ egyik legnagyobb számítástechnikai cégének egyik vezetője szólal meg a témában, az már igencsak említésre méltó. Ray Kurzweil szerint pedig 2049-re minden megváltozik, már ami minket embereket érint.

[Az MI] magát az emberi természetet fogja megváltoztatni… de a technológia, mint olyan, sosem egyedálló. Mindig figyelembe kell venni az adott körülményeket és társadalmi tényezőket.

Jelenleg általános értelemben az MI az átlag ember számára semmi mást nem jelent, mint egy személyi asszisztenst vagy egy alkalmazás valamely funkcióját. Semmi robot, semmi Mátrix. Azonban a robottechnológia és a mesterséges intelligencia találkozásából már születtek olyan megoldások, mint az LG kisegítő személyzetként használt robotjai, melyeket nemrég már a szöuli reptéren is alkalmaznak. Ám ezek még nem döntenék meg a Turing-tesztet, ami az ember és a gép megkülönböztetésére szolgál, ám ez 2029-re megváltozhat.

Kurzweil egyébként úttörő a témában, 2012 óta már a Google színeibe kutatja az emberi beszéd rejtelmeit, beleértve a szöveg-beszéd szintézist és a karakterfelismerő algoritmusokat. Az is igaz, hogy ő maga állandóan mást mond a témában, itt-ott feltűnik és elejt egy-két morzsát. Egy biztos: nagyon izgalmas lesz látni, ahogy ismét megfordul velünk a világ. Lehet félnivalónk?

Forrás: LadBible

Arról, hogy mit gondolunk az Apple leglátványosabb mesterséges intelligencia fejlesztéséről, Siriről korábban Handrás írt egy átfogó véleménycikket, ahogy szintén ő tesztelte az Apple legfuturisztikusabb termékét, az AirPodst is, amit most készletről vásárolhattok meg az iSTYLE-ban.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!