imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

2,5 év kell a konkurenciának, mire felzárkózik a TrueDepth kamerához


Legalábbis ezt állítja Ming-Chi Kuo, a KGI Securities jól ismert elemzője. Korábban még “csak” egy és két év közé lőtte ezt a számot, de azóta hivatalosan is napvilágot láttak az előlapi kamera specifikációi, nem csak a kétes megbízhatóságú kismadaraira támaszkodhatott az ügyben.

2017. január 23. Ezen a napon szellőztette meg először Ming-Chi Kuo, hogy a következő (azaz a most szeptember bemutatott) iPhone-ban ujjlenyomat felismerés helyett arcfelismerés teljesít majd szolgálatot biometrikus azonosítás gyanánt. Majdnem 8 hónappal a tényleges bemutató előtt. Emlékszem, mert amikor először meghallottam a hírt, rendesen ki is borultam: egyszerűen képtelen voltam elképzelni, hogy a Touch ID-nél, hogyan lehet valami jobb.

Most, hogy már kész tényekkel dolgozhatunk belátom, felesleges volt a nagy hűhó. Persze, azon lehet vitatkozni, hogy kinek melyik esik jobban kézre, ki melyiket preferálja, de ahhoz nem fér kétség, hogy a FaceID, és az ezt lehetővé tevő TrueDepth kamera (vagy még inkább kamera- és szenzorcsoportosulás) jelenleg a legelőrehaladottabb technológia, ami valaha telefonba került.

De tényleg. Elég kicsit utánaolvasni a technológia háttérnek, hogy rögtön biztosak legyünk az előző állítás igazságtartalmában. Nyilván az sem véletlen, hogy feltehetőleg ez a kis körömnyi vacak lehet egyszemélyben felelős az iPhone X gyártási nehézségeiért, és a készülék csúszáséért. Kuo szerint olyan szinten sikerült most megugrania az Apple-nek, amit a többi gyártónak évekbe telik majd behozni. Egész konkrétan két és fél évbe. Főleg ha előtte még kivárják, hogy milyen lesz a FaceID fogadtatása…

Márpedig, ahogy az a cikk bevezetőjéből is látszik, Kuo általában elég pontosan rálát az Apple-lel körüli eseményekre.

Forrás: 9to5mac

Az iPhone X-re még egy darabig várni kell. Addig is viszont már rendelhető is az iPhone 8 és a 8 Plus. Ami a kamerát illeti, ezeknek sincs miért szégyenkezni. Konkrétan ők ketten jelenleg az okostelefonos fotózás/videózás királyai független szakértők szerint.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!