imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A 256 gigás iPhone X kell jobban a népnek


A most szeptemberben bemutatott készülékeknél az Apple megint csavart kicsit a választható tárhelyopcióin: kivette a középutas 128 gigát, és megduplázta a legkisebb 32 gigát. Jó döntés volt üzletileg? Hát persze.

Apple-éknél komoly üzleti stratégia lengi körbe még az iPhone-ok tárhelyopcióit. Kaptak is érte rendesen a nyakukba: régebben azért, mert nem volt bővíthető a tárhely, aztán azért mert túl kevés volt, vagy mert túl drága. Az iPhone 7 bemutatásával valamelyest rendeződött a helyzet, a 32 gigás minimum már elfogadható belépőméretnek számított, a 256 giga pedig jó lehetőség volt azoknak, akik tényleg megállás nélkül 4K-s videókat lőnek a telefonjukkal, mindenki másnak pedig ott volt a 128 giga, ami elég nagy népszerűségnek örvendett.

Ezt a békés állapotot sikerült most kicsit újra felrúgni a közepes megoldás kivezetésével. Most ugyanis csak 64 és 256 giga között választhatnak az emberek. Kérdés, hogy mi lesz így azokkal, akik már szépen berendezkedtek a 128 gigára? Egyszerű: megveszik a 256 gigás modellt. Tökéletes lépés az Apple részéről, hiszen valószínűleg rengeteg embernek pont kevés lesz a 64 giga, főleg hogy a világ legjobb okostelefonos kamerája lapul a zsebében, így inkább megveszik az overkill négyszeres tárhelyet.

Ez a vásárlói magatartás pedig máris kirajzolódni látszik az első felmérések eredményeiből. A RBC Capital Markets piackutató cég 832 potenciális iPhone-vevőt kérdezett jövőbeli szándékairól. A megkérdezettek 28%-a az iPhone X-re, 37% valamelyik iPhone 8-ra, 24% iPhone 7-re,vagy 7 Plus-ra, a maradék pedig egy korábbi modellre tervez ráhajtani.

A potenciális iPhone X vásárlóknak pedig 57%-a mondta, hogy a 256 gigás modellt fogja hazavinni, ami azért kifejezetten magas arány, figyelembe véve, hogy ez a típus nem kevés pénzzel lesz drágább az alap 64 gigásnál. Tavaly, az iPhone 7 esetében egy hasonló felméréskor a vásárlók 50%-a választotta a 128 gigát. Ennek az opciónak a kiesése úgy tűnik inkább a nagyobb változat felé tereli a vásárlókat – feltehetően is volt a lépés célja.

Érdekes módon az Apple eltávolította a közepes tárhelyméretű lehetőséget az iPhone-oknál. Úgy gondoljuk, hogy a folyamatosan növekvő tárhelyigények következtében a legtöbb korábbi közepes opciót választó felhasználó a nagyobb tárhely irányába mozdul majd tovább.

Forrás: Macrumors

Az iPhone X-re sajnos még egy jódarabig várnunk kell, de az iPhone 8-akra már most leadható a rendelés. Mindegy, hogy a 64 gigát vagy a 256-ot választod, rosszul nem járhatsz velük.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!