imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

3 dolog, amit tudni érdemes az új Apple Pencilről


Az Apple az októberi bemutatón leleplezte az Apple Pencil legújabb generációját, amely sok apróbb, de fontos szempontból csiszolta tovább a stylus koncepcióját. Itt van azonban 3 olyan információ, amiről korábban nem volt szó.

A bemutató után nem sokkal részletesebben is írtunk az Apple Pnecil 2 újdonságairól. Látatlanban, csak a funkciókat ismerve teljesen meggyőző volt a termék, pont azokon a területeken fejlesztettek, ahol valóban szükség is volt rá. Az új funkciókat tehát már jól ismerjük. Van azonban 3 olyan extra információ, amiről korábban nem volt szó, de jó ha tudsz róla, mielőtt vásárlásba kezdenél:

  1. Ellentétben az eredeti Apple Pencillel, ehhez a generációhoz már nem csomagolt az Apple extra „ceruzahegyet“. Igen, mivel a Pencil hegye egy gumis valami, képes elkopni is, ilyenkor pedig cserére van szükség. Az első generációnál még járt póthegy a termék mellé, a második generációba ez már nem fért bele.
  2. Az új generáció egyik legfontosabb újdonsága, hogy vezeték nélkül, egy mágneses porton keresztül töltődik az iPad által. A vezeték nélküli töltés címszó pedig rögtön megpedzegeti annak a lehetőségét, hogy esetleg egy Qi töltőállomással is működhet a dolog. Nos, nem.
  3. Ahogy az egy kiszivárgott belsős dokumentációból kiderült, az első párosítás nem feltétlen megy majd mindenkinél gördülékenyen. Szerencsére nincs semmi komoly probléma, de sokan megijedhetnek az elején, amikor a frissen vásárolt Pencil látszólag működésképtelen lesz. A dolog magától megoldódik pár percen belül.

A jelenség hátterében az áll, hogy miután a Pencil és az iPad Pro összepárosodott, és a tablet internethez jutott, egy frissítés töltődik le a stylushoz. Ezt az iPad körülbelül 10 perc alatt át is tolja Bluetoothon keresztül a tollnak, ami ilyenkor még rendeltetésszerűen működik.

Igen ám, de amint 60 másodpercnél hosszabb időre nem használod a Pencilt, az elkezdi telepíteni a frissítést, ami körülbelül 2 percet vesz igénybe. Ha a felhasználók ezalatt az idő alatt akarják használni, akkor egy érzéketlen tollal találkoznak majd. Nyugalom, amint végzett a telepítés, minden menni fog a megszokott mederben.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!